Voordelen HR++ glas

HR++ glas is momenteel de meest gekozen glassoort. Mede door de hoge isolatiewaarde kan flink op uw stookkosten worden bespaard. De prijzen van HR++ glas zijn daarbij flink gedaald wat dan weer te wijten is aan de grote toename aan leveranciers.

Vrijwel elke leverancier van kunststof kozijnen levert al standaard HR++ glas in combinatie met nieuwe kozijnen. Ook de overheid heeft belang bij een goed geïsoleerde woning zodat er subsidie gegeven wordt op HR++. Zo hoeft er immers minder gas verbruikt te worden wat dan weer goed voor ons milieu is.

Extra warmte werende coating

Door EA-Kunststoftechniek geïsoleerde ramen met HR++ glas geven een minimale besparing van tenminste 25%. Dit ligt hoger dan het landelijk gemiddelde, en dit komt doordat wij werken met een extra warmte werende coating op uw nieuwe ruit. Deze coatinglaag zorgt dat de warmte in de winter binnen blijft, en in de zomer juist buiten waardoor het dan weer koeler blijft. De meerprijs die u daarvoor elders betaalt is ca € 25 euro per m2

Kosten HR++ dubbel glas

De kosten voor HR++ glas voor een gemiddelde woning liggen inclusief montagekosten rond de 2500 Euro (ca 20 m2 aan glas). We werken altijd met de best mogelijke leveranciers, en dit geldt ook voor het glas. Als u kozijnen bij ons bestelt, wordt het bijbehorende glas besteld bij AGC-Nederland of Pilkington omdat zij het beste kwaliteit glas leveren. (Ja, ook glas kent kwaliteitsverschillen…!!).

trippel-glas

Besparen met isolatieglas

Maar er zijn meer glassoorten die goed isoleren. Wat dacht u van HR+++ glas. Het nieuwe tripple glas geeft een nog betere isolatie af, en daarom krijgt u daarvoor ook een hogere subsidie (zolang de voorraad strekt). Logischerwijze betaalt u ook meer voor HR+++ tripple glas, waardoor u even goed moet overwegen of u deze extra kosten er wel uithaalt. Dit is te berekenen aan de hand van uw eigen verbruik op jaarbasis. Onze adviseur kan u daarbij helpen indien gewenst.

Hoeveel bespaar je met HR++

Zoals u in de onderstaande tabel kunt zien, liggen de U-waarden niet ver uit elkaar, maar kunnen de kosten wel hoger liggen dan de jaarlijkse opbrengsten of besparingen. Daarom is het duurste tripple glas niet geschikt voor iedereen, en kan het zijn dat u beter af bent met HR++ glas. De berekening in onderstaand voorbeeld is gemaakt met een HR ketel en een gemiddelde constante temperatuur van 18 graden Celsius.

Soort glasGemiddelde prijs per m² jaarlijkse besparing per woning met 25m² glas
HR++€ 60200 m3 gas (520 euro)
HR+++€ 170320 m3 gas (830 euro)
prijzen aangepast op energieprijzen van 2022

Isolatiewaardes

De isolatiewaardes worden weergegeven als U waarde’s. In onderstaande tabel kunt u de isolatiewaardes aflezen per glassoort. Hoe lager de waarde, hoe beter de isolatie. Het streven is om bij 0 uit te komen. Men kan eigenlijk de U waarde als warmteverlies zien. Hoe minder warmte-verlies, hoe beter.

Soort glasIsolatiewaarde (U-waarde)
Standaard dubbel glas2,7
HR++1,1
HR+++0,5 – 0,9

Wilt u meer weten over de te behalen isolatiewaardes in uw woning? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder.

gratis hr++ glas

Ja, ik wil weten wat ik meer kan besparen per maand