Voordelen HR++ glas

HR++ glas van Pilkington is momenteel de meest gekozen glassoort. Mede door de hoge isolatiewaarde waardoor flink op uw stookkosten kan worden bespaard. De prijzen van HR++ glas zijn daarbij flink gedaald wat dan weer te wijten is aan de grote toename aan leveranciers.

Vrijwel elke leverancier van kunststof kozijnen levert al standaard HR++ glas in combinatie met nieuwe kozijnen. Ook de overheid heeft belang bij een goed geïsoleerde woning zodat er subsidie gegeven wordt op HR++. Zo hoeft er immers minder gas verbruikt te worden wat dan weer goed voor ons milieu is.

Extra warmtewerende coating bij EA-Kunststoftechniek

Door EA-Kunststoftechniek geïsoleerde ramen met HR++ glas geven een minimale besparing van tenminste 25%. Dit ligt hoger dan het landelijk gemiddelde, en dit komt doordat wij werken met een extra warmte werende coating op uw nieuwe ruit. Deze coatinglaag zorgt dat de warmte in de winter binnen blijft, en in de zomer juist buiten waardoor het dan weer koeler blijft. De meerprijs die u daarvoor elders betaalt is ca € 25 euro per m2

Kosten HR++ dubbel glas

De kosten voor HR++ glas voor een gemiddelde woning liggen inclusief montagekosten rond de 2500 Euro (ca 20 m2 aan glas).

trippel-glas

HR+++ Tripple glas

Maar er zijn meer glassoorten die goed isoleren. Wat dacht u van HR+++ glas. Het nieuwe tripple glas geeft een nog betere isolatie af, en daarom krijgt u daarvoor ook een hogere subsidie (zolang de voorraad strekt). Logischerwijze betaalt u ook meer voor HR+++ tripple glas, waardoor u even goed moet overwegen of u deze extra kosten er wel uithaalt. Dit is te berekenen aan de hand van uw eigen verbruik op jaarbasis. Onze adviseur kan u daarbij helpen indien gewenst.

HR++ of HR+++ ?

Zoals u in de onderstaande tabel kunt zien, liggen de kosten niet ver uit elkaar, maar kunnen de kosten liggen wel hoger liggen dan de jaarlijkse opbrengsten of besparingen. Daarom is het duurste tripple glas niet geschikt voor iedereen, en kan het zijn dat u beter af bent met HR++ glas. De berekening in onderstaand voorbeeld is gemaakt met een HR ketel en een gemiddelde constante temperatuur van 18 graden Celsius.

Soort glasGemiddelde prijs per m² (incl. btw en montage)jaarlijkse besparing per woning met 20m² glas
HR+€ 125€ 220
HR++€ 130€ 260
HR+++€ 170€ 280

Isolatiewaardes

De isolatiewaardes worden weergegeven als U waarde’s. In onderstaande tabel kunt u de isolatiewaardes aflezen per glassoort. Hoe lager de waarde, hoe beter de isolatie. Het streven is om bij 0 uit te komen. Men kan eigenlijk de U waarde als warmteverlies zien. Hoe minder warmte-verlies, hoe beter.

Soort glasIsolatiewaarde (U-waarde)
Standaard dubbel glas2,7
HR++1,2
HR+++0,5 – 0,9

Wilt u meer weten over de te behalen isolatiewaardes in uw woning? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder.

gratis hr++ glas

Ja, ik wil weten wat ik meer kan besparen per maand