Wat kosten kunststof kozijnen?

Als je bij verschillende bedrijven offertes aanvraagt, zul je merken dat prijzen & kosten behoorlijk kunnen variëren. De prijs van kunststof kozijnen hangt af van factoren zoals afmetingen, het aantal draairamen en de gewenste glassoort. Ook het type voordeur maakt een groot verschil in de kosten, net als kwaliteit van het aangeboden merk.

Wanneer u de montage uitbesteed is ook het aantal kozijnen van belang. Het is namelijk goedkoper om meerdere kozijnen te vervangen dan slechts één. Verder zijn er prijsverschillen in de manier van afwerken. Zo kunnen vensterbanken of horren standaard onderdeel zijn van uw offerte, of tegen meerprijs bij te bestellen.

Kosten berekenen per m²

Gelukkig bestaat er zoiets als een m² prijs. Hiermee kunt u zelf redelijk nauwkeurig de kosten van uw kozijnen berekenen. De gemiddelde kosten voor kunststof kozijnen ligt tussen de € 1.000 en € 1.400 per m². Dit is inclusief HR++ glas, montage en afwerken.

Voor een doorsnee woning met ca 25m² aan glasoppervlakte betekent dit dat de kosten tussen de € 25.000 – € 30.000 Euro uitkomen. Heeft uw woning ook een gevel die vervangen moet worden, dan liggen de gemiddelde kosten tussen de 28.000 en 33.000 Euro.

Kunststof per m²minimale prijs per m²maximale prijs per m²
Kozijnen€ 1.000€ 1.400
Deuren€ 2.500€ 3.000
Schuifpui€ 1.500€ 2.000
Prijzen zijn inclusief montage en HR++ glas. Voor HR+++ kunt u gemiddeld 10% meer rekenen.
blank

Direct uw prijs weten?

Ook benieuwd naar uw prijs voor kunststof kozijnen? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zsm contact met u op om uw mogelijkheden te bespreken.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Prijs van kunststof kozijnen per type woning

Met bovenstaande gegevens kunt u zelf snel de kosten berekenen, om zo de uiteindelijk te betalen prijs helder voor ogen te krijgen. Een rijtjeswoning heeft ca 18-22 m² aan glasoppervlakte, en een 2 onder 1 kapwoning ca 25-30 m². Een vrijstaand huis heeft vaak 30m² of nog meer aan glasoppervlakte.

Type woningminimale kosten per woningmaximale kosten per woning
Rijtjeswoning€ 20.000€28.000
2 onder 1 kap€ 2.5000€ 35.000
vrijstaande woning€ 30.000€ 40.000
Bedragen zijn inclusief complete installatiekosten en HR++ glas. Voor HR+++ kunt u gemiddeld 10% meer rekenen.

Zoals u ziet moet er best een flink bedrag geïnvesteerd worden. Daarom is het belangrijk om een dergelijke investering goed af te wegen tegen de terugverdientijd van kunststof kozijnen.

kunststof kozijnen kosten berekenen

De montage van uw kozijnen

Ook in de montage kunnen grote prijsverschillen zitten. Natuurlijk heeft dat grotendeels met de werkwijze zelf te maken. Denk aan montage met of zonder stelkozijnen, en er zijn bedrijven die kunststof kozijnen óp het houten kozijn plaatsen; het zogenaamde kozijn bekleden. De oude kozijnen moeten uiteraard eerst worden verwijderd, maar op deze manier kunnen sommige leveranciers toch concurreren met goedkopere aanbieders zoals EA-Kunststoftechniek.

Montagekosten zoals wij deze hanteren

Als u het plaatsen van uw kunststof kozijnen aan ons uitbesteed, berekenen wij uiteraard montagekosten. We geven een eerlijk en transparant overzicht van onze kosten.

Een montageploeg van 2 man kost € 1.100 tot €1.200 per dag exclusief BTW. Dat is inclusief brandstof, gereedschap, loon, verzekeringen en alle andere zaken. Ook heeft u 20 jaar garantie, en dit is meegerekend in deze kostenberekening.

Gemiddeld kan een ploeg per dag 2 tot 3 kozijnen monteren. Dus als u 1 kozijn laat plaatsen zou de omzet niet opwegen tegen kosten. Daarom adviseren we om tenminste 2 kozijnen te laten plaatsen. Zo’n tweede en derde raam kost dan in verhouding een stuk minder. Beter voor uw woning en uw portemonnee.

Prijsopbouw van kozijnrenovatie

De installatiekosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. We zullen de onderdelen even met u doornemen. Leest u nog steeds mee?

 • Montagekosten of ook wel arbeidskosten
  Denk aan verwijderen van oude kozijnen, eventueel plaatsen van stelkozijnen, monteren van nieuwe kozijnen, afwerken (afkitten, kunststof afwerkhoeken en overige zaken). Gemiddeld wordt voor totale arbeidskosten ongeveer de helft van de aankoopprijs gerekend.
 • Materiaalkosten
  Denk daarbij aan het merk, aantal draaiende delen, hang en sluitwerk etc. Deze kosten zijn de andere helft van de prijs.
 • Afvoerkosten
  Wordt meestal meegerekend in arbeidskosten, maar zou eigenlijk apart moeten worden vermeld. Het afvoeren van sloopmaterialen is de laatste jaren sterk gestegen, maar blijft relatief laag in verhouding tot eerder genoemde kosten.
 • Winstmarge
  Wordt bij materiaalkosten in gecalculeerd, en ligt gemiddeld tussen de 5% en 20% van de totale aanneemsom.

Voorbeelden van prijzen van een voorgevel

Veel huizen hebben een voorkant die bestaat uit 2 ramen boven, gevelbekleding, en een voorraam met voordeur. Daarom hebben we deze als voorbeeld genomen. Zoals de foto’s laten zien is een goede richtlijn tussen de € 14.000 – € 18.000 inclusief BTW en montage. Daarvoor is de hele voorgevel geplaatst en afgewerkt, en opgeleverd met 20 jaar garantie.

Kunststof kozijnen prijzen vergelijken

Het is altijd verstandig om verschillende prijzen te vergelijken. Wanneer u de prijs van Schuco kozijnen wilt vergelijken in uw regio, leg dan ook eens de prijs van EA-Kunststoftechniek ernaast. Vergelijk ook de profielen van diverse leveranciers. Voor een eerlijke vergelijking tussen de verschillende merken hebben wij een uitgebreid overzicht gemaakt. Deze vindt u op onze pagina kunststof kozijnen vergelijken.

Op verschillende websites staan kleurrijke tabellen die er mooi uitzien, maar weinig praktische informatie bieden. Voor een nauwkeurige kostenberekening is persoonlijk overleg met ons aan te raden. Wij garanderen de beste prijs en leveren kunststof kozijnen met vakkundige montage en zorgvuldige afwerking.

Exacte berekening

Wilt u precies weten wat nieuwe kunststof kozijnen kosten in uw situatie? Beschikt u over de juiste maatvoering? Maak dan gebruik van onze rekentool. Als u de juiste maten niet weet, neem dan contact op zodat wij u helpen.

exacte prijs berekenen van kunststof kozijnen

Besparen op kosten

Als u kijkt naar de prijsopbouw, valt er voor de consument hier en daar best wat te besparen. Bijvoorbeeld overbodige draaikiepramen laten vervallen voor vaste ramen, al dan niet met ventilatierooster. Wanneer u een kunststof schuifpui inclusief montage bestelt, maakt het veel uit of het een pui in 2 of in 4 delen is. Ook daarmee kunnen kosten worden bespaard.

Als u kozijnen laat plaatsen en u bent zelf een beetje handig, kunt u besparen op afwerking, afvoerkosten en werkzaamheden. Zo kunt u bijvoorbeeld wél de kozijnen laten plaatsen, maar de afwerking zelf doen. Minder dagen werk voor het bedrijf, en dus een lagere eindfactuur. Tevens kunt u kiezen om zelf alle sloopmaterialen weg te brengen. En over de winst kan misschien nog onderhandeld worden. Kortom, een goed ingelezen consument kan best enigszins wat besparen. Overleg vooraf welke zaken u zelf kunt doen om kosten te besparen.

Kijk uit voor bodemprijzen

Als je echt zoekt naar de laagste prijs, loop je het risico dat er bespaard wordt op essentiële zaken die later problemen kunnen veroorzaken. Als consument krijg je daardoor een vertekend beeld van de totale kosten. Wij bieden een eerlijke scherpe prijs zonder dat u moet inleveren op kwaliteit.

Subsidies en financieringen vanuit de overheid

Ook de overheid heeft er alle belang bij dat u uw woning verduurzaamt. Zo is er mogelijkheid om investering subsidie voor duurzame energie te krijgen voor energiebesparende maatregelen, en ook kunt u goedkoop geld lenen via het Nationaal Warmtefonds. Deze lening wordt mogelijk gemaakt vanuit de overheid en kan een besparing opleveren ten opzichte van een andere financiële geldvertrekker. Dus zorg dat u uw plaatje compleet heeft om maximaal te besparen.

Veel gestelde vragen:

Wat kosten kunststof kozijnen per vierkante meter?

Kan ik nog onderhandelen over de prijs?

Van welke factoren is de prijs afhankelijk?

Wat kost kozijnen laten vervangen voor een gemiddelde woning?

Ook handig om te weten:

Hieronder vindt u aansluitende onderwerpen, die allemaal kunnen helpen om een beter financieel inzicht te geven over besparingen, investeringen, en de te ontvangen subsidies.