Kunststof kozijnen fabriek Enschede

Hoe worden kunststof kozijnen gemaakt – het volledige stappenplan

Als je op zoek bent naar nieuwe kozijnen voor je huis, is de kans groot dat je hebt overwogen om kunststof kozijnen te laten plaatsen. Kunststof kozijnen hebben tal van voordelen, zoals duurzaamheid, isolatie en onderhoudsgemak. Maar heb je je ooit afgevraagd hoe deze kozijnen eigenlijk worden gemaakt? In dit artikel nemen we je mee door het volledige stappenplan van de productie van kunststof kozijnen in Enschede.

Stap 1: Ontwerp en specificaties

Het proces begint met het ontwerpen van de kozijnen en het bepalen van de specificaties. Er wordt rekening gehouden met zaken als afmetingen, kleur, profielontwerp en eventuele extra functies zoals ventilatieroosters. Dit wordt gedaan in overleg met de klant of op basis van standaardmodellen.

Stap 2: Productie van profielen

De volgende stap is het produceren van de kunststof profielen waaruit de kozijnen zullen worden gevormd. Dit gebeurt in Duitsland, in de fabriek van Schuco. Daar wordt door middel van een extrusieproces gesmolten PVC (polyvinylchloride) door een matrijs geperst. De profielen krijgen hierdoor hun definitieve vorm en structuur. Schuco gebruikt de meeste PVC delen per stekkende meter, waardoor verkleuren niet mogelijk is. Ook zijn de profielen hierdoor beter bestand tegen krassen of stoten.

Stap 3: Op maat zagen

De profielen zijn nu klaar, en moeten op maat gezaagd worden. Dit gebeurt in Enschede. Met een computergestuurde machine worden de profielen op maat gemaakt. Onze CNC zaagmachine zaagt de 6 meter lange profielen voor de productie exact op de juiste maat. Vervolgens worden de profielen gelabeld met een barcode voor de verdere productie. De barcode zorgt ervoor dat de andere machines de kozijnen verder kunnen bewerken, en dat de juiste profielen bij elkaar worden gezet om in elkaar gelast te worden.

Stap 4: Versterkingssysteem

Om de kozijnen extra stevigheid te geven, worden de inmiddels op maat gezaagde kozijnprofielen voorzien van een versteviging in de kern. Ook dit wordt in Enschede gedaan. De kern bestaat uit stalen of aluminium profielen die in de holle kamers van het kunststof profiel worden geplaatst. Dit zorgt voor een betere stabiliteit en draagkracht.

Bij Schuco bestaat deze versterking uit een 1,1mm dik gegalvaniseerde stalen kern. Dit is dikker en steviger dan de versteviging die bij andere merken gebruikt wordt. Dit is tevens de reden dat de prijs van Schuco hoger uitvalt, omdat er simpelweg meer staal en meer PVC gebruikt wordt.

Stap 5: Afwerking en montage

Zodra het staal is geplaatst, worden de kozijnen afgewerkt en gemonteerd. De bij elkaar horende profielen worden aan elkaar gelast. Voor alle draaikiep gedeeltes worden de benodigde accessoires zoals handgrepen, sloten en scharnieren toegevoegd. Daarna wordt er ook gecontroleerd of alles goed functioneert en of er geen gebreken zijn.

Stap 6: Kwaliteitscontrole

Voordat de kozijnen vanuit Enschede naar de klant gaan, ondergaan ze een strenge kwaliteitscontrole. Hierbij wordt gekeken naar factoren zoals maatvoering, kleurconsistentie, functionaliteit en afwerking. Alle producten worden ze handmatig gecontroleerd en nagekeken op onvolkomenheden. Alleen als aan alle eisen wordt voldaan, worden de kozijnen goedgekeurd voor levering.

Stap 7: Transport en installatie

Als laatste stap ze op een worden bok gezet, voorzien van een naamsticker. Hierdoor kan elke bok op volgorde van montage kan worden uitgepakt. Tenslotte worden de kozijnen getransporteerd naar de locatie waar ze geïnstalleerd moeten worden. Dit kan zowel bij nieuwbouw als renovatieprojecten zijn. Daar worden de oude kozijnen verwijderd en de nieuwe kunststof kozijnen professioneel en vakkundig geplaatst.

Conclusie

Het productieproces van kunststof kozijnen in Enschede omvat verschillende stappen, van ontwerp en specificaties tot transport en installatie. Door het gebruik van moderne technologieën en hoogwaardige materialen kunnen kunststof kozijnen op maat worden gemaakt, en voldoen ze aan hoge kwaliteitseisen. Als potentiële koper is het belangrijk om te weten hoe deze kozijnen worden geproduceerd, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken bij het aanschaffen van nieuwe kozijnen voor je huis.

Uiteraard kan met deze moderne werkwijze met minder mensen méér geproduceerd worden, waardoor op lange termijn kosten kunnen worden bespaard. Dit is allemaal in uw voordeel natuurlijk, want zo kunnen we de prijzen laag houden.

We hopen dat u hierdoor een goed beeld gekregen heeft van deze professionele aanpak. Uiteraard beschikt onze monteur ter plaatse altijd over alle ins en outs, zodat u alle vragen die u nog heeft aan hem kunt stellen indien nodig.

We wensen u alvast veel plezier met uw nieuwe kozijnen.

Natuurlijk leveren en plaatsen we ook kunststof kozijnen in Enschede. Enkele voorbeelden ziet u hier weergegeven. Wilt u ook kunststof kozijnen bestellen en woont u in Enschede? Beelden zeggen meer dan tekst. Daarom onderstaande foto’s.

Op de eerste 2 foto’s is te zien hoe bij een woning in Enschede de achtergevel werd vervangen voor een 4 delige kunststof schuifpui, inclusief nieuwe draagconstructie bestaande uit een binnen- en buitenlatei.

Maak een afspraak zodat één van onze deskundige adviseurs vrijblijvend meer kan vertellen. Graag bewijzen we dat we met onze prijzen onderin de markt zitten. Zeker als u de kwaliteit van onze werkwijze met de door ons gebruikte producten bekijkt.

Om nog maar eens een mooi voorbeeld aan te halen: hieronder ziet u een situatie zoals deze was en daarnaast de foto zoals wij het afgeleverd hebben.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.