Energiebespaarlening
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Voor particuliere woningeigenaren

Geselecteerde waarde: 5000

Meer dan 10.000 particulieren gingen u voor!

Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds

De Energiebespaarlening is een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investeringen voor hun eigen woning kunnen financieren.

Over de Energiebespaarlening

  • U moet eigenaar en bewoner zijn van een bestaande woning
  • Het is een maandannuïteitenlening
  • U kunt minimaal € 1.000 en maximaal € 65.000 lenen
  • De aanvraag voor de Energiebespaarlening is drie maanden geldig
  • Geen bovengrens leeftijd: aanvragen ook mogelijk voor 75 ‘ers
blank

Investeren in een duurzame toekomst

De urgentie van duurzaam wonen en het verminderen van onze CO2-voetafdruk is duidelijker dan ooit. De Nederlandse overheid heeft verschillende initiatieven opgezet om duurzaamheid te stimuleren, waaronder de Energiebespaarlening van het Warmtefonds. Dit financiële instrument biedt huiseigenaren en VvE’s (Verenigingen van Eigenaren) de mogelijkheid om te investeren in energiebesparende maatregelen, zonder dat zij direct een grote financiële last hoeven te dragen. In dit artikel verkennen we wat de Energiebespaarlening precies inhoudt, voor wie het bedoeld is, en hoe je deze kunt aanvragen.

Wat is de energiebespaarlening?

De Energiebespaarlening is een initiatief van het Nationaal Warmtefonds, dat als doel heeft om het verduurzamen van woningen en gebouwen in Nederland te versnellen. Het biedt particulieren en VvE’s de mogelijkheid om tegen een aantrekkelijke rente geld te lenen voor het uitvoeren van energiebesparende maatregelen in en rondom de woning of het appartementencomplex. Denk hierbij aan het isoleren van daken, muren, vloeren, maar ook aan de installatie van kunststof kozijnen met isolatieglas, zonnepanelen of een warmtepomp.

Voor wie is de energiebespaarlening bedoeld?

– Particuliere huiseigenaren

Als je eigenaar bent van een woning, kun je gebruikmaken van de Energiebespaarlening om je huis duurzamer en energiezuiniger te maken. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar verlaagt ook je energierekening.

– VVE’s

Voor Verenigingen van Eigenaren biedt de Energiebespaarlening de kans om gezamenlijke duurzaamheidsinitiatieven te financieren. Dit is van groot belang, aangezien veel appartementsgebouwen van voor de energiebewuste bouwcodes dateren en veel baat kunnen hebben bij energiebesparende maatregelen.

Hoe vraag je de energiebespaarlening aan?

De procedure voor het aanvragen van een Energiebespaarlening is relatief eenvoudig, maar vereist een zorgvuldige voorbereiding en planning. Hier volgt een kort overzicht van de stappen:

  1. Oriënteer je op de mogelijkheden: Begin met onderzoek naar welke energiebesparende maatregelen het meest geschikt zijn voor jouw situatie. Het Warmtefonds biedt op haar website uitgebreide informatie hierover.
  2. Vraag een offerte aan: Voordat je de lening kunt aanvragen, heb je één of meerdere offertes nodig van erkende installateurs of aannemers die de werkzaamheden kunnen uitvoeren.
  3. Controleer je financiële mogelijkheden: Het is belangrijk om een goed beeld te hebben van je financiële situatie en hoe de terugbetaling van de lening hierin past.
  4. Dien je aanvraag in: Met alle benodigde documentatie kun je online je aanvraag indienen bij het Warmtefonds. Zij beoordelen je aanvraag en informeren je over het vervolg.

Voordelen van de Energiebespaarlening

  • Lage rente: De Energiebespaarlening wordt tegen een zeer aantrekkelijke rente aangeboden, wat de financiële last verlicht.
  • Geen afsluitkosten: Er zijn geen extra kosten verbonden aan het afsluiten van de lening.
  • Lange looptijd: Afhankelijk van het geleende bedrag kan de looptijd van de lening oplopen tot 20 jaar, wat zorgt voor lage maandlasten.
  • Waardevermeerdering van de woning: Duurzame investeringen leiden tot een hogere waarde van je woning en een beter energielabel.

Voldoen EA-Kozijnen aan de voorwaarden van het Nationaal Warmtefonds?

Absoluut! De U-waardes van de kozijnen en deuren van EA-Kozijnen liggen een heel stuk lager dan de maximale U-waarde van het Nationaal Warmtefonds. Daarmee zijn onze kozijnen gelijk uniek in Nederland!

Kunststof kozijnen:

  • Schuco CT70 kozijn: U-waarde vanaf 1,0 W/m2K
  • Schuco Living Variant: U-waarde vanaf 0,7 W/m2K
  • Schuco Living deur van EA-Kunststoftechniek: U-waarde vanaf 0,8 W/m2K

Conclusie

De Energiebespaarlening van het Warmtefonds biedt een uitstekende kans voor huiseigenaren en VvE’s om te investeren in duurzaamheid, zonder dat dit meteen zwaar op de financiën drukt. Door de aantrekkelijke voorwaarden en de positieve impact op zowel het milieu als de energierekening, is het een investering die op de lange termijn zeker rendeert. Het is een stap in de richting van een groenere, duurzamere toekomst voor ons allemaal.