Kunststof kozijnen montage

Hoe worden uw nieuwe kunststof kozijnen geplaatst? De montage van uw kunststof kozijnen is een klusje dat het beste uitgevoerd kan worden door ervaren monteurs. En dan bedoelen we ook echt mensen die de nodige praktijk ervaring hebben opgedaan door in verschillende soorten woningen te monteren.

Zo zal een nieuwe monteur bij ons eerst een aantal jaren meelopen met ervaren medewerkers om te zorgen dat uw kozijnen op de best mogelijke wijze geplaatst worden.

We zien ook veel bedrijven die beweren ”ervaren monteurs” te hebben, maar als wij dan het resultaat zien van deze bedrijven kunnen deze absoluut niet tippen aan onze eigen trouwe montageploegen. Goed voor ons, en onze klanten natuurlijk.

De verschillen in montage uitgelegd

Het begint natuurlijk allemaal bij het inmeten van de kozijnen. Deze moeten strak worden ingemeten om zo weinig mogelijk ruimte tussen kozijn en muur te hebben. En dan wel zo, dat er rekening gehouden is met extreme weersomstandigheden omdat een kunststof kozijn ook nog moet kunnen ”werken”. Door zo strak mogelijk in te meten wordt er zo min mogelijk compriband zichtbaar, en dat is goed.

Let wel:
Kunststof kozijnen moeten enige speling hebben, anders dan houten kozijnen. Hout zit altijd strak, maar kunststof MOET iets speling hebben ivm werken van kunststof bij warm en koude temperaturen.

Naast de montagewerkzaamheden zelf, bestaat er ook nog afwerken. Een goed, mooi en perfect passend kozijn verliest alle optische waarde als er niet netjes afgewerkt aan de binnenkant is. De binnenkant is namelijk de kant waar u zelf het meest tegenaan kijkt, en daarin wordt veel creativiteit getoond door sommige bedrijven.

Montage zoals verwacht bij EA-Kunststoftechniek

We hebben alles al gezien, van goedkope kunststof latjes met veel ruimte tussen muur en afwerklat tot zelfs houten afwerking die op het kunststof kozijn geplakt is. Ook deuren en schuifpuien die nagenoeg met het gewicht aan de zijmuur hangen, of openslaande deuren welke met niet passende dorpels geplaatst zijn. Van scheef hangende vensterbanken tot ramen die niet goed afgesteld zijn en daardoor slecht of niet open kunnen.

Kortom: het ene bedrijf is het andere niet, en als u de montage van uw kozijnen uitbesteed, laat deze dan monteren door zeer ervaren monteurs zoals wij die hebben. Wij dragen zorg voor een perfecte montage en afwerking. Gewoon, zoals verwacht mag worden van een topbedrijf.

Inmeten en afstemmen van de juiste indeling

 • Bij het inmeten van de kozijnen worden al uw wensen besproken. Onze bouwkundige monteur neemt alle maten op en bekijkt hoe er gemonteerd kan en moet worden. Samen bepaalt u de indeling van de ramen, waar roosters en vensterbanken geplaatst moeten worden en welke afwerking we hanteren.
 • Als er ingemeten is, en al uw wensen aan bod zijn gekomen kan er aanvullend ook een afspraak voor de montage ingepland worden.

Algemene zaken vooraf

 • Wanneer we op de afgesproken dag komen monteren, heeft u er voor gezorgd dat onze monteurs de ruimte hebben. Dus ca 1 meter vrij zodat wij ook bewegingsruimte hebben om alles te demonteren en plaatsen.
 • Voordat we de oude kozijnen verwijderen raden we aan dat u meubels of andere zaken even afdekt. Hiervoor bent u zelf verantwoordelijk. Dit alles kunt u onder montage afspraak nalezen.

Het vervolg van ons montage stappenplan

 • Als eerste worden natuurlijk de oude kozijnen verwijderd. Eerst wordt het glas eruit gehaald, en daarna proberen we zoveel mogelijk om van binnen naar buiten te werken om veel stof te voorkomen.
 • Onze bouwkundig monteur heeft vooraf al gezien of er met of zonder stelkozijnen gemonteerd wordt, en indien nodig worden deze eerst rondom de ontstane opening geplaatst.
 • Uw kunststof kozijn wordt rondom voorzien van compriband en dan worden de kozijnen op de plek van bestemming geplaatst.
 • Uw nieuwe kozijnen worden met gegalvaniseerde schroeven vastgezet zoals de richtlijnen van VKG en gevelbranche voorschrijven.
 • Aanvullend wordt het glas geplaatst. Alle ruiten worden op glasblokjes gezet om te voorkomen dat de ruit contact met het kozijn maakt.
 • Om alles helemaal en extra tochtvrij te maken wordt nog extra pur in de opening tussen (stel)kozijn en muur gespoten. Uiteraard worden de randen netjes bijgesneden als de pur droog is.
Het einde is in zicht
 • Het kozijn is geheel goed geplaatst en gegarandeerd tochtvrij gemonteerd.
 • De binnenafwerking wordt als laatste aangebracht zoals afgesproken, waarbij de vensterbanken ook tot onze binnenafwerking behoren.
 • Klaar. De aanwezige monteur zal met u samen een opleverronde doen.
 • Alles naar wens? Dan krijgt u ook de eindfactuur, welke u dan kunt en moet voldoen.

Meer weten? Misschien wilt u ook een prijs voor uw kunststof kozijnen aanvragen? Neem dan contact met ons op.