Kunststof Kozijnen van Topkwaliteit

Kunststof kozijnen van EA-Kunststoftechniek zijn de best mogelijke verbetering voor elke woning. Ze zijn hoog isolerend, onderhoudsvriendelijk en inbraakveilig. Bovendien verhogen ze de waarde van uw huis, én ze zijn goedkoper te produceren dan hout of aluminium. Daarnaast is kunststof recyclebaar en beter voor het milieu. En last but not least gelden kunststof ramen met HR++ glas als subsidiemaatregel. Kortom: alle reden om over te stappen naar kunststof kozijnen.

Nieuwe kozijnen va € 50,- per maand

Denk je aan kunststof kozijnen kopen? Momenteel kun je voordelig geld lenen als deze lening bedoeld is voor energiebesparende maatregelen, zoals bijvoorbeeld nieuwe kozijnen laten plaatsen. Lees alles over deze energiebespaarlening van het warmtefonds. Daarnaast zijn er nog aantrekkelijke subsidiemaatregelen.

Wat kost een kunststof kozijn

Vanzelfsprekend is de prijs van kunststof kozijnen een belangrijk onderdeel bij uw overweging. Er zijn meerdere factoren die hierbij een rol spelen. Voor een gemiddelde tussenwoning liggen de kosten van kunststof kozijnen rond de € 23.000 Euro, inclusief de bijbehorende montagewerkzaamheden. Voor een hoekwoning of vrijstaande woning kunnen deze kosten oplopen tot € 30.000 Euro.

Direct uw prijs weten

Nieuwsgierig naar prijzen voor duurzame kunststof kozijnen in uw woning? Vul onderstaand formulier in en wij bellen u snel om de opties te bespreken!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Het ontstaan van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn van oorsprong een Duitse uitvinding. Met name in Zuid Duitsland, ging men vanwege de kou snel op zoek naar een onderhoudsvriendelijk en duurzamer alternatief voor hout. Hierdoor liepen Duitse fabrikanten lange tijd voorop met ontwikkelingen ten opzichte van fabrikanten in België en Nederland. Lees ook beste kozijnen merk

Daarom zoeken steeds meer mensen naar leveranciers bij onze oosterburen. Daar zijn kunststof kozijnen niet alleen goedkoper, maar ook van hogere kwaliteit. Maar hoe werkt dat? Waar koop je Duitse kozijnen die in Nederland voldoen aan je wensen? Nou, bij ons!! Wij leveren goedkope kunststof kozijnen uit Duitsland, in heel Nederland. En tijdelijk ook nog eens met €1.000 extra voordeel.

blank

Zomeractie:
€ 1.000 extra korting
& Gratis horren

Voordelen van kunststof kozijnen

Onder kunststof kozijnen verstaan we alle gevelelementen die van kunststof vervaardigd zijn. De profielen worden vervaardigd van gehard PVC (polyvinylchloride) waardoor de kozijnen bestand zijn tegen kou en vocht. Ter versteviging hebben al onze PVC kozijnen een gegalvaniseerd stalen kern. Dit voorkomt kromtrekken door kou of geweld. Kunststof kozijnen hebben diverse voordelen. De meest bekende zijn:

Energie besparing

U bespaart op stookkosten met kunststof kozijnen. Dit kan vaak oplopen tot honderden euro’s per jaar. Door goed isolerende kozijnen met HR++ glas te combineren houdt u maandelijks geld over.

Waardevermeerdering

Uw woning wordt meer geld waard met Schuco kunststof kozijnen. Omdat de woning goed geïsoleerd is en onderhoudsvrij (arm) van alle onderhoud, levert dat bij verkoop meer geld op.

Onderhoudsvriendelijk

Met kunststof ramen, deuren en kozijnen bent u voorgoed verlost van schuren en schilderen. Het eventuele onderhoud is beperkt tot schoonmaken.

Veiliger wonen

Met kunststof kozijnen wordt uw woning veiliger. Door gebruik te maken van SKG** beslag in onze pvc kozijnen ontneemt u inbrekers de kans om snel binnen te kunnen komen.

Milieu vriendelijk

Doordat u minder stookt en geen onderhoud meer hoeft te plegen, is dit beter voor het milieu. Kunststof is ook recyclebaar maar meestal blijven ze levenslang in de woning zitten natuurlijk.

Lange levensduur

Kunststof is ontzettend duurzaam. De gemiddelde levensduur van onze kunststof kozijnen bedraagt tot wel 75 jaar. Vrijwel levenslang dus.

Kunststof kozijnen van EA-Kunststoftechniek hebben nog meer voordelen ten opzichte van houten kozijnen:

 • warmte- en geluids isolerend
 • milieuvriendelijk en recyclebaar.
 • Een maximale isolatie met Schuco Living Cube 7 kamer profiel
 • Standaard voorzien van grijze EPDM dichtingen.
 • brandvertragend en Inbraak preventief
 • Het SKG gekeurd hang en sluitwerk voldoet aan het politiekeurmerk veilig wonen.
 • Niet of nauwelijks te onderscheiden van houten kozijnen.
 • zowel met als zonder houtnerf leverbaar in vele kleuren, ook in zwart.
 • U kunt kiezen uit een breed scala aan draai-, val- en draaikiep ramen

Technische details

Wij werken uitsluitend met Schuco kozijnen, hét toonaangevende merk in de branche. Schuco heeft diverse profielsoorten die geschikt zijn voor de Nederlandse markt. Bij folders en brochures vindt u de details van onze geleverde kozijnen.

Er zijn veel verschillende profielen verkrijgbaar, en elke soort is net even anders van afmeting of vorm. Deze afmetingen en vorm van het kozijn noemen we kozijnen details. Op een technische tekening kun je details beter aflezen. Na het accepteren van onze offerte krijgt u altijd de gedetailleerde tekening van uw bestelling te zien. De kozijnen details worden op schaal op de werktekening getoond.

Nieuwe generatie kunststof ramen

Wij werken met de nieuwe generatie kunststof kozijnen met een 5-kamer (blokprofiel) of zelfs 7-kamersysteem (Living Variant). Beide systemen zijn verdiepte profielen. Deze profielsoorten kunnen in elke RAL kleur met houtnerf geleverd worden.

Schuco Corona CT 70

Schuco Classic

CT70

Strak en vlak profiel

blank

Schuco Corona

CT70 Accent

Verdiept blokprofiel

Schuco-LivIng-Variant

Schuco Living Variant

Living CUBE

Geschikt voor energieneutraal bouwen

schuco-thermoslide

Living Slide

Schuco Hefschuif

voor grote isolerende schuifdeuren

Welke soorten kunststof kozijnen

Bij het kiezen van de indeling van je kozijnen is het belangrijk om rekening te houden met zowel de functionaliteit als de esthetiek. Denk na over de stijl van je huis en je persoonlijke voorkeuren. Met de juiste keuze kun je zorgen voor kozijnen die zowel functioneel als mooi zijn.

vaste ramen
Vaste ramen kunnen niet worden geopend. De voordelen zijn natuurlijk maximaal lichtinval vanwege het ontbreken van vleugels.

draaikiep ramen
Draaikiepramen worden naar binnen geopend. De open stand is de kiepstand. Voor het schoonmaken van de buitenkant kan het raam naar binnen worden opengedraaid. Alle draaikiepramen worden met een ingebouwde ventilatiestand geleverd.

kiepramen
Kiepramen zien we voornamelijk bij badkamers en toiletten. Deze ramen kiepen naar binnen toe.

Vlakke profielsoorten
Voor één steens muurtjes zoals schuurtjes en simpele aanbouwtjes zijn de verdiepte profielen te breed, en kan gekozen worden voor een slanker en vlakker profiel.

Schuine kozijnen
Vaak langs de dakrand lopende kozijnen , die vanwege het dak een schuine zijde hebben.

Bloemkozijnen
Bloemkozijnen staan op de buitenmuur en hebben daardoor een brede vensterbankruimte aan de binnenkant.

Ronde of halfronde kozijnen
Ook gebogen, ronde of halfronde kozijnen kunnen van kunststof worden gemaakt. Denk dan aan bijvoorbeeld staldeuren, die een gebogen bovenkant hebben.

Verdiepte blokprofielen
De verdiepte profielen zijn de meest voorkomende soort in Nederland, en ook het meest logisch vanwege onze bouw van woningen. Een binnen- en buitenmuur dekkend kozijn.

Houtnerf & rechte hoekverbinding HVL

De kleur van kunststof kozijnen kan, net als de hoekverbinding, een grote impact hebben op de uitstraling van je huis. Of je nu kiest voor een klassieke witte kleur met schuine hoeken of een gedurfde donkere tint met een rechte verbinding, er is voor elk wat wils. Bovendien zijn de kleuren van kunststof kozijnen UV-bestendig, waardoor ze niet vervagen door blootstelling aan de zon.

Naast kleur kunnen kunststof kozijnen ook worden voorzien van een houtnerfstructuur. Dit geeft ze het uiterlijk van echt hout, maar met de voordelen van kunststof. Kiest u dan ook nog voor een rechte verbindingshoek, is het feest compleet en is er geen verschil meer te ontdekken tussen kunststof en houten kozijnen.

Kleur keuze:

 • Binnen en buiten in klassieke witte of creme kleurstelling.
  Komt het meest voor bij traditionele woningen en monumentenpanden, maar ook bij woonboerderijen. Het geeft de woning een klassieke uitstraling.
 • Binnen wit, maar buitenkant in kleur.
  Door alleen de draaikiepgedeeltes en voordeur in een afwijkende kleurstelling te kiezen, creëert u een wat speelsere look.
 • Binnen én buiten in kleur naar keuze.
  Voor een strakke en moderne uitstraling kunt u kunststof kozijnen met binnen én buiten in een kleur naar keuze bestellen. Dit zien we vaak terug bij antraciet of zwarte kleuren.

Schuin of rechte hoekverbinding:

 • Rechte verbindingshoek HVL
  Kozijnen verbonden met een rechte hoek. HVL staat voor houtverbindingslook. Dit is tegenwoordig de meest gebruikte keuze, vanwege het optische effect.
 • Schuine verbindingshoek
  Ook de traditionele verstekverbinding wordt nog steeds geleverd. Het één is niet beter dan het andere. Kies wat u mooier vindt.

Alle combinaties zijn mogelijk. Ook hoeven de kleuren voor binnen en buiten niet hetzelfde te zijn. Bespreek uw wensen met onze adviseur. Lees meer over de traditionele houtlook bij kunststof kozijnen.

kunststof kozijnen met traditionele uitstraling

Traditionele look voor een klassieke uitstraling van uw huis

kunststof kozijn met speels kleuren accent

Kunststof kozijnen met kleur en houtnerf op de vleugels zorg voor een speels contrast

blank

kozijnen met zwart gefoliede binnenzijde zorgen voor een strak uiterlijk

binnen en buiten gefolied kunststof kozijn

Voor een modern uiterlijk van kunststof kozijnen kiest u binnen en buitenzijde gefolied in kleur

kunststof kozijnen kosten berekenen

Financieren
of subsidie aanvragen?

Met een energiebespaarlening kunt u tegen een vast laag maandbedrag genieten van alle voordelen van kunststof kozijnen. Bovendien kunt u nog extra profiteren van subsidie van de overheid.

Overheidssubsidie op kozijnen met HR++ glas

Als u uw koopwoning wilt verduurzamen, kunt u gebruikmaken van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Deze subsidie is bedoeld voor verschillende energiebesparende maatregelen, zoals:

 • Energiebesparende isolatiemaatregelen: Denk aan het isoleren van uw dak, vloer, gevel, of kozijnen met HR++ glas.
 • Zonneboiler of warmtepomp: Als u een zonneboiler of warmtepomp wilt installeren, komt u ook in aanmerking voor subsidie.
 • Elektrische kookvoorziening: Als u overstapt op elektrisch koken, kunt u hiervoor subsidie aanvragen.
 • Aansluiting op een warmtenet: Als u uw woning aansluit op een warmtenet, komt u ook in aanmerking.

Kunststof kozijnen als energiebesparende maatregel

Met kunststof kozijnen profiteert u van hoge isolatiewaarden, waardoor u veel energie kunt besparen en uw energiekosten aanzienlijk kunt verlagen. Deze besparing kan oplopen tot wel 30% van uw huidige energierekening. Vanwege de hoge isolatiewaarde vallen kunststof kozijnen met isolatieglas dan ook onder een energiebesparende maatregel.

Het gebruik van dubbel glas speelt natuurlijk ook een belangrijke rol in dit proces. Daarom leveren wij onze kunststof kozijnen standaard met zeer isolerend HR++ glas (24 tot 28 mm). Onze kozijnen behoren tot de hoogste kwaliteitsklasse en bieden een uitstekende stevigheid en isolatie.

Handig om te weten:

We hebben het gehad over lenen, besparen en kosten. Hieronder vindt u aansluitende informatie die ook kan helpen om een goed overzicht te krijgen van het hele financiële plaatje. Denk bijvoorbeeld aan de besparingen die kunststof kozijnen opleveren, of de overheidssubsidies die u kunt ontvangen.

vakkundige montage van kunststof kozijnen

Geniet van een
zorgeloze montage

Vakkundig en perfecte montage volgens VKG richtlijnen
Montage door VCA gecertificeerde monteurs
20 jaar service en garantie
Gratis horren en vensterbanken inbegrepen

Montage, garanties en keurmerken

Natuurlijk is het van belang wie de montage doet van uw kunststof kozijnen. Welk nut heeft het om superieure kunststof kozijnen aan te schaffen als er niet goed geplaatst wordt? De kwaliteit van kunststof kozijnen valt of staat bij de montagewijze. Als u het installeren aan ons overlaat bent u verzekerd van vakkundige en professionele werkzaamheden waar we makkelijk 20 jaar garantie op af durven geven. Wilt u ze liever zelf plaatsen? Of kent u iemand die u erbij helpen wil? Dan zijn onderstaande artikelen wellicht handig om vooraf even goed door te lezen.

Hoe plaats je kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen hebben veel voordelen, maar die gelden alleen als er goed en zorgvuldig gemonteerd wordt. Elk kozijn moet tochtvrij en met enige speling worden geplaatst.

Zorg voor een fraaie binnen afwerking

Een fraai en vers geplaatst kunststof kozijn maakt elke klusser blij. En het resultaat is natuurlijk het mooist als ook de binnenkant netjes en secuur is afgewerkt, eventueel aangevuld met een mooie vensterbank aan de onderzijde.

Wel of geen stelkozijnen

Stelkozijnen zijn vroeger ontstaan toen in Nederland nog platte plastic kozijnen werden geleverd. Tegenwoordig hoeft er niet altijd met stelkozijnen gewerkt te worden. Doe het wel als het kan, maar het kan ook zonder.

KOMO, SKG en andere keurmerken

Over smaak valt te twisten, maar over kwaliteit bestaat geen discussie. Daarom zijn al onze producten van de best mogelijke kwaliteit. SCHUCO levert kwaliteit die staat als een huis, en die standaard al voldoet aan alle belangrijke keurmerken.

Plastisol-Kappen

Plastisol afwerking

Plastisol is een lichtgewicht en duurzaam staalplaatmateriaal met een weersbestendige kunststof kleurcoating. Plastisol is makkelijk…

Lees meer

Onderhoud van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen staan bekend als onderhoudsvriendelijk. Op veel websites staat de term onderhoudsvrij vermeld, maar de juiste term is ”onderhoudsarm”. Door af en toe onderhoud te plegen aan kunststof kozijnen, zoals het schoonmaken van het beslag en de scharnieren, zorg je ervoor dat ze goed en veilig blijven functioneren en er mooi uitzien. Het kost jaarlijks slechts een paar minuten tijd, maar het kan een groot verschil maken in de levensduur van je kozijnen.

Naast het schoonmaken van de kozijnen is het ook belangrijk om regelmatig het beslag en de scharnieren te controleren en schoon te maken. Verwijder vuil en stof met een zachte borstel en gebruik vervolgens een smeermiddel, zoals siliconenspray, om de bewegende delen soepel te laten werken.

Veilig wonen met EA-Kunststoftechniek

Met vakkundig geplaatste en goed onderhouden kunststof kozijnen wordt de veiligheid van uw woning vergroot. En laat dat nou de hoofdfunctie van je woning zijn: een veilig onderdak bieden aan haar bewoners. Onze kunststof kozijnen zijn inbraakveilig en brandvertragend. Onze deuren worden geleverd met anti-kerntrek veilig SKG gekeurd sterrenbeslag dat voldoet aan Politie Keurmerk Veilig Wonen®.

Zorg voor veiligheid, en houd uw hang en sluitwerk tiptop in orde door deze eens per 5 jaar in te smeren. Tevens zorgt u hiermee voor het behoud van maximale isolatiewaardes. Lees verder op veilig wonen met kunststof kozijnen.

Aanvullende tips:

Meer tips over onderhoud, ventileren, schoonmaken en voorkomen van schimmels vindt u hieronder.

Kozijnen op maat laten maken

EA-Kunststoftechniek is gespecialiseerd in het maken van kunststof kozijnen op maat. Of je nu een nieuw huis bouwt of je bestaande ramen wilt vervangen, onze op maat gemaakte kunststof kozijnen zijn de perfecte keuze. We begrijpen dat elk huis uniek is en dat standaardmaten niet altijd geschikt zijn. Daarom bieden we een uitgebreide keuze aan kleuren, stijlen en afwerkingen, zodat je kozijnen perfect passen bij de stijl van je huis.

Uw maatwerk online bestellen

Wist u dat u in onze webshop ook kunststof kozijnen op maat kunt bestellen om zelf te monteren? Uiteraard voorzien van dezelfde hoge kwaliteit zoals u gewend bent. En omdat we hoge eisen stellen aan onze leveringen zijn al onze producten standaard voorzien van:

 • SKG** afsluitbaar en hoogwaardig Schuco RVS beslag
 • Gratis voorzien van HVL, ook wel rechte hoekverbinding
 • Ingebouwde ventilatiestand in beslag
 • Bekijk meer over kunststof kozijnen op maat

Alle voordelen op een rij:

 • Maatwerk & persoonlijke benadering.
 • Gratis en vrijblijvend een offerte op maat.
 • Mogelijkheid tot maandelijkse betaling.
 • 20 jaar volledige garantie op materiaal en werkzaamheden.
 • Onze monteurs zijn VCA gecertificeerd.
 • Eigen productie in Nederland.
 • Verzekerd van een scherpe prijs.
 • Uw kunststof kozijnen en deuren worden voorzien van inbraakwerend hang- en sluitwerk.
 • De kozijnen worden zowel binnen als buiten volledig afgewerkt.
 • Inclusief gratis vensterbanken, afsluitbaar raambeslag en insecten horren.
 • Altijd de beste kwaliteit kunststof kozijnen van Schuco.
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Veel gestelde vragen:

Natuurlijk staan we u graag te woord als u nog vragen heeft. Wellicht vindt u het antwoord op uw vraag hieronder.

Hoe lang heb ik garantie?

Kan ik geld lenen van het warmtefonds?

Kun je boren in kunststof kozijnen?

Wat is het verschil tussen kunststof en aluminium kozijnen?

Hoe lang gaan kunststof kozijnen mee?

Wat kosten kunststof kozijnen?

Hoe zit het met kleuren en opties?

Hoe lang is de levertijd van mijn bestelling?

Wie doet de montage van mijn kozijnen?

Wat is het verschil tussen kunststof en houten kozijnen?

Vallen kunststof kozijnen onder subsidiemaatregelen?

Aanvullend:

Op onze hele website proberen we zoveel mogelijk informatie te verstrekken over alles wat met kozijnen, deuren en schuifpuien te maken heeft.

Toch kan het zijn dat nét die informatie die u zoekt er niet tussen staat.

In dat geval kunt u contact met ons opnemen en wij zullen uw vraag beantwoorden.

U kunt hiervoor gebruik maken van ons formulier.