Meer informatie? ☎ 053-4787118

Subsidie

Subsidie regeling 2022

Er is subsidie beschikbaar voor het isoleren van je eigen huis. Als je 2 of meer isolatiemaatregelen laat uitvoeren, waaronder het plaatsen van kunststof kozijnen met isolerende beglazing, kun je ook in 2022 subsidie krijgen.

Vanaf 1 januari 2022 kunnen woningeigenaren die in de betreffende woning verblijven gebruik maken van de ISDE-regeling. Daardoor kunt u geld terugkrijgen voor het laten plaatsen van nieuwe kozijnen met HR++ of HR triple glas. Er is totaal €32,2 miljoen aan budget te verdelen voor 2022.

Het subsidiebedrag voor HR++ glas per m² is voor 2022 zelfs verhoogd van €35 naar €53. Voor kozijnpanelen is het subsidiebedrag per m² gestegen van €15 naar €23. Door deze verhoogde subsidie kunt u in 2022 nog voordeliger kunststof kozijnen aanschaffen!

Subsidiebedrag per m² 2022
HR++ glas€53
Kozijnpanelen / panelen in kozijn€23
Isolerende deur€53
Triple glas€150
Kozijnpanelen / panelen in kozijn€115
Isolerende deur€150

bron: rijksoverheid.nl/energie-subsidie

Dus goed nieuws, ook in 2022 wordt er weer subsidie uitgekeerd aan energiebesparende maatregelen, waaronder ook kunststof kozijnen met HR++ en HR+++ glas vallen.

Subsidie voor maatregelen uitgevoerd in 2021 bestaat nog steeds maar vallen niet onder de nieuwe, verhoogde maatregelen. Alleen maatregelen uitgevoerd vanaf 01-01-2022 vallen onder de nieuwe verhoogde maatregel. 

Aanvullende voorwaarden

Daarnaast zijn er nog steeds een aantal voorwaarden van toepassing om in aanmerking te komen. De belangrijkste voorwaarden zijn:

• u bent eigenaar én de hoofdbewoner van de woning.
• de subsidie is aangevraagd nadat de maatregelen uitgevoerd én betaald zijn.
• lees hier alles over de investeringssubsidie;

Subsidie aanvragen

Kijk voor alle voorwaarden en details op de website van rvo.nl/subsidies-/isolatiemaatregelen.

Let op:
alle genoemde informatie is slechts benoemd zoals bekend was tijdens schrijven van deze pagina, en onder voorbehoud van wijzigingen bij de overheid. U blijft zelf verantwoordelijk voor uw eigen situatie. Check daarom zelf vooraf of u recht heeft op subsidie als dit onderdeel is van uw beslissing om wel of geen kunststof kozijnen aan te schaffen.

error: Content is protected !!