Kunststof kozijnen afwerking binnenkant

Een veelgestelde vraag is: ”hoe ziet de afwerking aan de binnenkant eruit?” of ”Hoe worden de kunststof kozijnen afgewerkt aan de binnenkant?” Deze vragen kunnen we kort beantwoorden met dat er altijd in overleg wordt afgewerkt met sier- afwerklijsten en dat u achteraf niets meer ziet van alle werkzaamheden.

Wij zorgen ervoor dat de binnenkant mooi, netjes en naadloos afgewerkt is. Dit doen lang niet alle aanbieders, dus let op met wie u in zee gaat. Maar al te vaak krijgen we meldingen over bedrijven die na het monteren van de kozijnen alles aan de binnenkant afgeraffeld hebben. Dit is niet onze werkwijze! Onze kracht is juist dat we scherpe prijzen bieden voor een compleet netjes opgeleverde woning.

Een van de redenen waarom wij Schuco kiezen is omdat Schuco als enige rekening gehouden met netjes afwerken, omdat er in het profiel een gleuf gemaakt is om ze de afwerklijsten netjes in te plaatsen. We hebben een paar foto’s geplaatst om u een indruk te geven van de mogelijkheden. In ieder afzonderlijk geval wordt er samen met u vooraf gekeken naar alle opties, en deze worden ook vooraf met u besproken.

Meestal wordt er afgewerkt in wit of creme, maar uiteraard zijn alle kleuren mogelijk. Alleen zijn niet alle kleuren even geschikt om te gebruiken als het voor langere tijd bedoeld is. Zo zijn veel kleuren erg modegevoelig, en geheel afhankelijk van voorkeuren van de eigenaar. Als u gaat verhuizen raden we aan om de binnenafwerking zoveel mogelijk in standaard kleuren te houden om verkoop van een woning sneller te laten verlopen.

Creme en wit zijn standaard kleuren

Waarom creme en wit? Omdat de kozijnen vanaf fabriek standaard in wit (ral 9016) of creme (ral 9001) worden geleverd. Alle andere kleuren zoals blauw of antraciet worden met een renolite aangebracht. Aan de buitenkant wordt dan de folie aangebracht, en aan de binnenkant zijn de kozijnen nog in de originele kleur. En omdat creme en wit toch al de meest voorkomende kleuren zijn voor de binnenkant van de meeste woningen, is dat wel net zo handig.

Vensterbanken aan de binnenkant

Bij veel bedrijven moet u extra betalen voor afwerking aan de binnenkant met een vensterbank. Bij ons hoeft dat niet. We kunnen vensterbanken op elke maat leveren, als onderdeel van de afwerking aan de binnenzijde van uw woning.

Losse verkoop van binnen afwerking en vensterbanken

Mocht u geïnteresseerd zijn in het bestellen van kunststof afwerkhoeken of vensterbanken, deze leveren we ook. Handig als u zelf kozijnen geplaatst heeft of nog moet plaatsen. Want kale onafgewerkte kozijnen doet afbreuk aan de waarde. Voor meer informatie of prijzen van onze binnenafwerking kunt u terecht op: