Kunststof kozijnen afwerking binnenkant

Een veel gestelde vraag is: ”hoe ziet de afwerking aan de binnenkant eruit?” of ”Hoe worden kunststof kozijnen afgewerkt aan de binnenkant?” Deze vragen kunnen we kort beantwoorden met dat er altijd in overleg wordt afgewerkt met sier- afwerklijsten en dat u achteraf niets meer ziet van alle werkzaamheden.

Wij zorgen ervoor dat de binnenkant mooi, netjes en naadloos afgewerkt is. Dit doen lang niet alle aanbieders, dus let op met wie u in zee gaat. Maar al te vaak krijgen we meldingen over bedrijven die na het monteren van de kozijnen alles aan de binnenkant afgeraffeld hebben. Dit is niet onze werkwijze! Onze kracht is juist dat we scherpe prijzen bieden voor een compleet netjes opgeleverde woning. Het afwerken is bij de kosten van kunststof kozijnen inbegrepen.

Een van de redenen waarom wij Schuco kiezen is omdat Schuco als enige rekening houdt met netjes afwerken, omdat er in het profiel een gleuf gemaakt is om ze de afwerklijsten netjes in te plaatsen. We hebben een paar foto’s geplaatst om u een indruk te geven van de mogelijkheden. In ieder afzonderlijk geval wordt er samen met u vooraf gekeken naar alle opties, en deze worden ook vooraf met u besproken.

Creme en wit zijn standaard kleuren

Waarom creme en wit? Omdat de kozijnen vanaf fabriek standaard in wit (ral 9016) of creme (ral 9001) worden geleverd. Alle andere kleuren zoals blauw of antraciet worden met een renolite folie aangebracht. Aan de buitenkant wordt dan de folie aangebracht, en aan de binnenkant zijn de kozijnen nog in de originele kleur. En omdat creme en wit toch al de meest voorkomende kleuren zijn voor de binnenkant van de meeste woningen, is dat wel net zo handig.

Kunststof kozijnen afwerken in kleur

Het afwerken van kunststof kozijnen aan de binnenkant kan ook in andere kleuren. Als u bijvoorbeeld kiest voor zwart of antraciet kleur aan de binnenkant, werken we de binnenkant ook in deze kleur af. We zorgen dan dat we kunststof afwerklijsten in de kleur van de kozijnen bij ons hebben om het geheel netjes en toonbaar te maken.

Vensterbanken aan de binnenkant

Bij veel bedrijven moet u extra betalen voor afwerking aan de binnenkant met een vensterbank. Bij ons hoeft dat niet. We kunnen vensterbanken op elke maat leveren, als onderdeel van de afwerking aan de binnenzijde van uw woning.

Meestal wordt er afgewerkt in wit of creme, maar uiteraard zijn alle kleuren mogelijk. Alleen zijn niet alle kleuren even geschikt om te gebruiken als het voor langere tijd bedoeld is. Zo zijn veel kleuren erg modegevoelig, en geheel afhankelijk van voorkeuren van de eigenaar. Als u gaat verhuizen raden we aan om de binnen afwerking zoveel mogelijk in standaard kleuren te houden om verkoop van een woning sneller te laten verlopen.

Binnenkant afwerking van schuifpui

Ook openslaande deuren of een kunststof schuifpui moet aan de binnenkant netjes afgewerkt worden. Natuurlijk kunt u ook zelf gaan stuken nadat wij een mooie kunststof pui geplaatst hebben, maar als u zelf niet van plan bent om iets te hoeven doen werken wij uw schuifpui af van binnen. Ook hiervoor zijn eigenlijk dezelfde afwerkhoeken geschikt. Omdat we steeds meer zwarte of antraciet tegenkomen als kleur voor de binnenkant, wordt ook de afwerking in deze kleurstelling door ons aangebracht.

Losse verkoop van binnen afwerking en vensterbanken

Mocht u geïnteresseerd zijn in het bestellen van kunststof afwerkhoeken of vensterbanken, deze leveren we ook. Handig als u zelf kozijnen geplaatst heeft of nog moet plaatsen. Want kale onafgewerkte kozijnen doet afbreuk aan de waarde. Voor meer informatie of prijzen van onze binnenafwerking kunt u terecht op: