Schoonmaken van kunststof kozijnen

Zoals u weet zijn kunststof kozijnen niet onderhevig aan slijtage, houtrot of andere onderhoudszaken. Maar uiteraard wordt alles vies, dus ook uw kunststof kozijnen. U moet deze daarom af en toe schoonmaken. Hoe doet u dit?

We lezen diverse tips als we zelf even zoeken op kozijnen schoonmaken, maar eigenlijk is het kinderlijk eenvoudig. Doe ze gewoon even met een vochtige doek afnemen. Dit kan tegelijk wanneer u de ramen lapt, dan is de extra moeite die u moet doen nihil. Als u de ramen afneemt met allesreiniger, kunt u dit prima gebruiken om uw kunststof kozijnen schoon te maken. Gebruik geen andere agressieve schoonmaakmiddelen. Dit kan de aanwezige beschermlaag aantasten. Simpel en makkelijk zijn de keywords, en ook nog het goedkoopst. Schuco kozijnen zijn daarbij kleurvaster dan andere merken.

Hang en sluitwerk schoonhouden

Verder is het aan te raden om het hang en sluitwerk van uw kunststof kozijnen vrij te houden van ingewaaid zand, stof en andere zaken. Ook hierbij geldt hoe minder moeite, hoe beter het is voor uw kozijnen. Dus.. geen olie, want op lange termijn zal dit juist vuil aantrekken. Wilt u toch iets doen voor het goede gevoel, gebruik dan 1x per jaar teflon. Dit is een beschermende liquid die zorgt dat alles goed blijft sluiten, piepen en kraken voorkomt en makkelijk aan te brengen is.

Als uw kozijn minder goed sluit, ga dan niet zelf proberen om dit te verhelpen. Neem dan contact op met onze service afdeling. We zijn er immers voor u, en we zijn niet voor niets de specialist in Schuco kozijnen.

Lees ook eens onze pagina veelgestelde vragen

Offerte aanvragen

Wilt u meer weten over onze dienstverlening, of informatie over prijzen en
mogelijkheden, neem dan contact met ons op.

Direct aanvragen
EA-Kozijnen
Average rating:  
 0 reviews