Subsidie op kunststof kozijnen met HR++glas

Vanaf januari 2024 kunt u wederom als woningeigenaar ISDE subsidie aanvragen voor verduurzaming. Er was sprake van dat de subsidie op zou raken, maar de rijksoverheid heeft de subsidiepot voor 2024 opnieuw aangevuld met maar liefst 210 miljoen Euro.

Vanaf 1 januari 2024 kunnen woningeigenaren die in de woning verblijven gebruik blijven maken van de ISDE-regeling. Daardoor kunt u geld terugkrijgen voor het laten plaatsen van nieuwe kozijnen met HR++ of HR triple glas. Er is totaal €210 miljoen aan budget bijgekomen voor 2024. De totale pot bedraagt hiermee ca € 600 miljoen Euro. De overheid wil tot aan 2030 zoveel mogelijk woningen laten verduurzamen.

Isolatie subsidie voorwaarden

Heb je isolatie laten plaatsen? Dan heb je tot 24 maanden na het plaatsen om de subsidie te regelen. Dus je kan in 2024 ook nog je subsidie aanvragen voor isolatie geplaatst in 2022. Door deze verlenging van de subsidie kunt u ook in 2024 voordeliger kunststof kozijnen aanschaffen!

Dus goed nieuws, ook in 2024 wordt er weer subsidie uitgekeerd aan energiebesparende maatregelen, waaronder ook kunststof kozijnen met HR++ en HR+++ glas vallen.

MaatregelSubsidiebedrag per m²Maximale U-waarde (W/m²K)
HR++ glas
HR++ glas€ 231,2
HR++ & panelen in kozijn€ 101,2
HR++ & Isolerende deur€ 231,5
Triple glas (HR+++)
Triple glas€ 65,500,7
Triple glas & panelen in kozijn€ 450,7
Triple glas & isolerende deur€ 65,501
Isolatiewaarde wordt weergegeven in U-waardes

Tip: uw subsidiebedrag voor isolatiemaatregelen verdubbelt als u meer dan één isolatiemaatregel uitvoert. Dit geldt ook als u een isolatiemaatregel combineert met de installatie van een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet. Vraag hiervoor subsidie aan binnen 24 maanden na het uitvoeren van de 1e maatregel.

Wanneer komt u niet in aanmerking?

Isolatie subsidie aanvragen in 2024 kan niet voor alles. Zo komt nieuwbouw of herbouw van je woning niet in aanmerking. Ook uitbouw, aanbouw of een nieuwe dakkapel komen niet in aanmerking. De overheid geeft alleen subsidie voor de bestaande ‘thermische schil’. Dus isolatie die je binnen de originele woning plaatst.

Heb je een grote verbouwing gepland of laten doen? Zorg dan dat je onderscheid maakt tussen uitbouw/aanbouw en de rest van de werkzaamheden. Ook vergroting van glas komt niet in aanmerking. Alleen glas wat bestaande glas vervangt. Vanaf 2024 is er géén ISDE-subsidie meer voor zonnepanelen

Aanvullende voorwaarden

Daarnaast zijn er nog steeds een aantal voorwaarden van toepassing om in aanmerking te komen. De belangrijkste voorwaarden zijn:

• u bent eigenaar én de hoofdbewoner van de woning.
• de subsidie is aangevraagd nadat de maatregelen uitgevoerd én betaald zijn.
• lees hier alles over de investeringssubsidie;

Rijksoverheid subsidie aanvragen op HR++ glas

Kijk voor alle voorwaarden en details op de en website RVO Subsidie overheid

Let op:
alle genoemde informatie is slechts benoemd zoals bekend was tijdens schrijven van deze pagina, en onder voorbehoud van wijzigingen bij de overheid. U blijft zelf verantwoordelijk voor uw eigen situatie. Check daarom zelf vooraf of u recht heeft op subsidie als dit onderdeel is van uw beslissing om wel of geen kunststof kozijnen aan te schaffen.