Kunststof kozijnen isolatiewaarde

De isolatiewaardes van uw nieuwe kozijnen

Eén van de redenen om nieuwe kozijnen in uw woning te laten plaatsen is vaak omdat tocht, kou en geluidshinder van de huidige kozijnen niet meer voldoet aan uw wooncomfort. Niemand zit te wachten op deze zaken, en met nieuwe kozijnen van Schuco bent u dan ook voorgoed van deze problemen verlost.

Maar wat is nou precies de isolatiewaarde en hoe wordt deze weergegeven? Isolatiewaardes worden met een U-waarde aangeduid. Simpel gezien vertelt deze waarde wat het warmteverlies is over de oppervlak van een vierkante meter, gerekend met een buitentemperatuur van 1 graad kelvin. In het Nederlands bouwbesluit is deze waarde vastgelegd op 4,2 of lager.

U-waardes samengevat:

De U-waarde van een compleet kozijn inclusief glas bestaat uit drie delen:
1) Ug-waarde. De U-waarde van het glas
2) Uf-waarde. De U-waarde van het kozijn (frame)
3) PSi-waarde (Ψ). De isolatie waarde van de afstandshouder van het glas

Zoals we net hebben vastgesteld staat U voor warmteverlies. Dus hoe lager deze waarde, hoe beter het isolerende effect is. Gestreefd wordt om de U waarde zo dicht mogelijk bij nul te brengen.

De U-waardes voor een kunststof kozijn liggen gemiddeld tussen de 1 en de 2, waarbij er wel degelijk een verschil is in merk, soort en montagewijze. Het meegeleverde glas is bij de meeste bedrijven HR++ welke een isolatiewaarde heeft van 1,1. Ook kan voor tripple HR+++ gekozen worden, en dan bereikt u een U-waarde van ca 0,67. Ook dit is afhankelijk van de afmeting en merk.

blank

Maximale isolatiewaardes behalen

Het is van belang dat u niet alleen de isolatiewaardes van uw nieuwe kozijnen vergelijkt. De meeste profielen bestaan in principe uit verschillende kamers die al dan niet opgevuld zijn met isolatiemateriaal. In het ideale geval is een kunststof kozijn niet alleen voorzien van een gegalvaniseerde stalen kern als versterking, maar beschikt deze ook over een binnenaanslagdichting, een centrale middenafdichting, een buitenaanslagafdichting en siliconen/rubber glasdichting. Daarom is een correct uitgevoerde kunststof kozijnen montage minstens even belangrijk om te zorgen dat u de maximale isolatiewaardes haalt die mogelijk zijn. (A+)

Denk aan ventilatie

Natuurlijk hoort bij goede isolatie wel de mogelijkheid om te ventileren. Daarom gebruiken we standaard bij ons beslag een ingebouwde ventilatiestand. Want als alles potdicht zit kan vocht er niet uit. Daardoor kunnen zelfs schimmels ontstaan. Let er daarom op dat u altijd goede ventilatiemogelijkheden heeft. Lees meer op ventileren bij kunststof kozijnen.

Hier kunt u een brochure inzien met de isolatiewaardes van Schuco kozijnen en gevels