Houtlook met houtnerf

Kunststof kozijnen met een echte houtlook

We hebben het al op diverse pagina’s benoemd; kunststof kozijnen zijn leverbaar met een houtlook. Dat wil zeggen dat deze een rechte verbinding hebben. De kozijnen kunnen zelfs worden geleverd met een echte houtnerf. Dus de volledige uitstraling die een houten kozijn ook heeft. Ook in Duitsland begint nu langzamerhand een beetje besef van kleur te komen, en worden ook in Duitsland kunststof kozijnen in kleur aangeboden.

Hoe wordt de houtnerf aangebracht?

De houtnerf waardoor de houtlook wordt gecreëerd bestaat uit een renolit folie. Een folie die al geprefereerd is met een structuur die te vergelijken is met de houtstructuur. Deze folie wordt dan door verhitting op het kunststof kozijn gesmolten, waardoor deze strak en perfect over of op het profiel zit. De renolit folie is leverbaar in alle RAL kleuren, waardoor de kozijnen dus kunnen worden geleverd in elke gewenste kleur.

blank

Waarom een voorbewerkte folie gebruiken

De folie is niet voor niets voorbewerkt. De structuur is aangebracht om de UV stralen van de zon te weerkaatsen waardoor deze geen invloed kan uitoefenen op de profielen en de renolit folie. Als de folie niet voorbewerkt was, zou de folie los kunnen laten door de zon. Juist door een bobbelige structuur vooraf aan te brengen wordt dat voorkomen. Zo gaan uw kozijnen langer mee en kan er ook kleurgarantie worden afgegeven. De folie kan uiteraard ook op kunststof voordeuren of kunststof schuifpuien worden aangebracht, zodat deze een luxere uitstraling krijgen.

Bescherming van de profielen

Veel merken waarvan de kwaliteit van de profielen niet goed genoeg is om zonder folie te kunnen worden gebruikt, werken standaard met deze beschermende renolit folie. Zeker nu in Nederland de temperaturen toenemen. Denk aan dagen achtereen 40 graden of zelfs nog hoger. Dit komt door de gebruikte weekdelen die andere merken (niet Schuco dus!) gebruiken in de kunststof profielen.

Door de weekdelen die andere merken dan Schuco gebruiken, kunnen de kozijnen zonder folie verkleuren. Omdat Schuco geen weekdelen gebruikt, loopt u gelukkig géén risico op verkleuring als u geen houtnerf of kleur op uw kozijnen wilt.

Nadelen houtnerf

Tot nu toe alleen maar voordelen, denkt u. Waarom dan toch kunststof kozijnen zonder houtnerf bestellen? Omdat er ook nadelen aan een houtnerf kleven. Denk bijvoorbeeld aan het schoonmaken. Door regenwater wat in de nerf terecht komt. in dat regenwater zit ook vuil. Als het water later weer verdampt, blijft het vuil achter in de nerf. Dit is lastig te verwijderen of schoon te maken. Bij een glad kozijn veegt u alle achtergebleven vuil er zo weer af, maar als het in de nerf zit gaat dat niet zomaar.

Nogmaals herhalen we dat u bij Schuco gelukkig geen last van verkleuren hebt, dus kunt u makkelijk kiezen om geen houtnerf te willen.

Houtnerf of niet?

In dit artikel hopen we dat we iets verduidelijkt hebben dat u kunt kiezen voor kunststof kozijnen met houtnerf of niet. Beide hebben zowel voor- als nadelen. Tevens hopen we dat het duidelijk is dat als u kiest voor kunststof kozijnen van EA-Kunststoftechniek, dus Schuco op de juiste manier gemonteerd, u geen nadelen heeft als u geen houtnerf wenst.

Wilt u liever wel een houtnerf op uw nieuwe Schuco kozijnen, kies dan bij voorkeur een meer donkere kleur zodat u het vuil dat achterblijft niet ziet. Denk dan aan donkerblauw, donkergroen of antraciet of tegenwoordig zelfs zwart. Ook kunnen uw nieuwe kunststof kozijnen in een echte houtkleur geleverd worden.

kunststof kozijn in houtkleur

Folie laat los. Wat moet ik doen?

Ik wil een andere kleur folie op mijn kozijnen. Kan dat?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Kunststof kozijnen houtlook en houtnerf
Average rating:  
 1 reviews
 by Gerda Blom

prachtige kunststof kozijnen die niet van hout te onderscheiden zijn. Met houtnerf en houtlook verbinding lijkt t veel mooier