Kunststof kozijnen prijzen & kosten 2023

Wat kosten kunststof kozijnen?

Wat kosten kunststof kozijnen? Als u meerdere aanbieders vergelijkt ziet u dat prijzen en kosten sterk van elkaar afwijken. Variabele kosten als afmetingen, draairamen, roosters en horren zijn van invloed op de prijs, net als het type voordeur en afwerking. Daarnaast is het aantal kozijnen ook een factor. Meerdere kozijnen tegelijk laten plaatsen is goedkoper dan slechts één kozijn vervangen.

De montagewijze van kozijnen kan bij sommige bedrijven een flinke besparing in de kosten opleveren. Bijvoorbeeld door kunststof kozijnen op het houten kozijn te plaatsen. Natuurlijk is dat niet de bedoeling, maar zo kunnen veel leveranciers mee concurreren met goedkopere aanbieders zoals EA-Kunststoftechniek.

Kosten per woning

Kunststof kozijnen kosten tussen de € 19.000 en € 22.000 voor een woning met gemiddeld 20-25 m² isolatieglas. Dit is inclusief montage, binnen afwerking, afvoeren van sloopmaterialen en BTW. Deuren, horren en vensterbanken zijn inbegrepen. Kiest u voor HR +++ triple glas liggen de gemiddelde kosten rond de 25.000 Euro.

Heeft uw woning ook een gevel die vervangen moet worden, dan liggen de gemiddelde kosten tussen de 22.000 en 28.000 Euro.

Kunststof kozijnen berekenen

Rekenvoorbeelden:

Een montageploeg van 2 man kost ongeveer €1000 per dag exclusief BTW. Dat is inclusief afschrijving werkbus, gereedschap, loon, verzekeringen en alle andere zaken. Gemiddeld kan een ploeg per dag 2 tot 3 kozijnen monteren. Dus als u 1 kozijn laat plaatsen zou de omzet niet opwegen tegen kosten. Daarom adviseren we om tenminste 2 kozijnen te laten plaatsen. Zo’n tweede en derde raam kost dan in verhouding een stuk minder. Beter voor uw woning en uw portemonnee.

Kosten per kozijn

Hoe bereken je nou de prijs van je nieuwe kozijnen. Hier vindt u enkele voorbeelden in onderstaande tabel. Alle genoemde prijzen zijn inclusief montage, afwerking en BTW. We zijn van prijzen per kozijn uitgegaan. Per dag kunnen 2 kozijnen worden gemonteerd. Zo kunt u redelijk zelf uw prijs berekenen.

Aantal kozijnenAfmeting (b x h in mm)Prijsrooster + hor
1 stuks1000 x 10001600150
1 stuks1500 x 15001900150
1 stuks2000 x 18003600150
1 stuks3000 x 16004050150
prijzen zijn inclusief montage, afwerking en HR++ glas.

Kosten per m²

De gemiddelde kosten van kunststof kozijnen per m² liggen tussen de € 1000 en € 2000, inclusief glas en montage. Prijzen zijn afhankelijk van merk, afmeting, aantal en luxe opties zoals houtnerf.

Dit is een prijsstijging van ca 15-20% ten opzichte van vorig jaar. Omdat grondstoffen, brandstof en materiaalkosten fors duurder zijn geworden, zijn ook kosten van kunststof kozijnen en montagekosten gestegen.

Prijsopbouw kozijnrenovatie

De prijs van kunststof kozijnen inclusief montage is opgebouwd uit verschillende onderdelen:

 • Werkzaamheden of ook wel arbeidskosten
  Denk aan verwijderen van oude kozijnen, eventueel plaatsen van stelkozijnen, monteren van nieuwe kozijnen, afwerken (afkitten, kunststof afwerkhoeken en dergelijke). Gemiddeld wordt voor totale arbeidskosten ongeveer de helft van de aankoopprijs gerekend.
 • Materiaalkosten
  Denk daarbij aan het merk kunststof kozijnen, aantal draaiende delen, hang en sluitwerk etc. Deze kosten zijn de andere helft van de prijs.
 • Afvoerkosten
  Wordt meestal meegerekend in arbeidskosten, maar zou eigenlijk apart moeten worden vermeld. Het afvoeren van sloopmaterialen is de laatste jaren sterk gestegen, maar blijft relatief laag in verhouding tot eerder genoemde kosten.
 • Winstmarge
  Wordt bij materiaalkosten in gecalculeerd, en ligt gemiddeld tussen de 5% en 20% van de totale aanneemsom.

Vraag om een gratis kostenoverzicht voor uw situatie!

Besparen op kosten

Toch valt er voor de consument hier en daar best wat te besparen. Sommige bedrijven kiezen ervoor om te besparen op werkzaamheden of materiaalkosten, om zo een lagere prijs aan te kunnen bieden. Als consument heeft u daardoor soms een vertekend beeld van de totale kosten.

Als u kozijnen laat plaatsen en u bent een beetje handig, kunt u wel kosten besparen op afwerking, afvoerkosten en werkzaamheden. Zo kunt u kiezen om bijvoorbeeld wel de kozijnen te laten plaatsen maar de afwerking zelf te doen. Minder dagen werk voor het bedrijf, en dus een lagere factuur voor u. Tevens kunt u ook kiezen om zelf alle sloopmaterialen weg te brengen.

Als u echt zoekt naar de laagste prijs, kan het zijn dat u in zee gaat met een bedrijf dat bespaart op fundamentele zaken, die u binnen enkele jaren zeker tegen gaat komen. Wij bieden een eerlijke scherpe prijs zonder dat u moet inleveren op kwaliteit.

Daarnaast schenken we veel aandacht aan binnenafwerking. Hier kijkt u immers zelf tegenaan.
Dit bespaart niet op werkzaamheden en materiaalkosten, maar zo heeft renoveren het beste resultaat, ook op lange termijn. En daarmee zijn we een van de goedkoopste aanbieders.

Praktijkvoorbeelden:

Juist omdat veel mensen een gevel hebben die bestaat uit 2 ramen boven, gevelbekleding tussen 2 verdiepingen en een voorraam met voordeur hebben we deze als richtlijn genomen. Zoals de foto’s laten zien is een goede richtlijn tussen de € 12.000 – € 14.000 inclusief BTW en montage. Daarvoor is de hele voorgevel geplaatst, afgewerkt zowel aan de buitenkant maar ook aan de binnenkant, afvoeren van oude materialen en 10 jaar garantie. Indien gewenst kan deze garantie worden verlengd met nog eens 10 jaar extra.

Kunststof kozijnen prijzen vergelijken

Als u graag prijzen van Schuco kozijnen wilt vergelijken in uw woonplaats of in uw regio, leg dan ook eens de prijs van EA-Kunststoftechniek naast deze prijs en u zult zien dat wij echt tot wel 20% lagere prijzen hanteren dan elk ander bedrijf. Vergelijk ook de profielen van diverse leveranciers.

Op diverse sites staan mooie en kleurige tabellen. Voor een exacte berekening van kosten kunt u beter uw wensen met onze adviseur doornemen. Graag bewijzen we dat we altijd de beste prijs kunnen geven. Onze kracht zit in goede voorbereiding, perfecte montage en zorgvuldige afwerking.

Exacte berekening

Wilt u precies weten wat nieuwe kozijnen in uw situatie kosten? Beschikt u over de juiste maatvoering? Maak dan gebruik van onze rekentool. Als u de juiste maten niet weet, neem dan contact op zodat wij u helpen.

exacte prijs berekenen van kunststof kozijnen
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

kunststof kozijnen prijzen
Average rating:  
 1 reviews
 by Fam Scheepman

Naar aanleiding van dit verhaal hebben we een adviseur van EA-Kunststoftechniek laten komen en we merkten direct dat alles mogelijk is, en dat het goedkoop kan en goed. Met onze wensen werd het ietsje duurder en alles werd keurig zwart op wit gezet, geen nare bijkomstigheden gelukkig. En de betaling mochten we achteraf voldoen en dat vonden we wel zo prettig!