Meer informatie? ☎ 053-4787118

Kunststof kozijnen prijzen

Wat kosten kunststof kozijnen?

Wat kosten kunststof kozijnen 2022? Een vaak gestelde vraag. En als u meerdere aanbieders vergelijkt ziet u ook dat prijzen en kosten sterk van elkaar afwijken. Als u kozijnen vervangen wilt zijn kosten als afmetingen, draairamen, roosters en horren van invloed op de prijs, net als het soort voordeur en afwerking. Bij de afwerking kunnen ook nieuwe vensterbanken worden gerekend.

De montage van de kozijnen kan bij sommige bedrijven een flinke besparing in de kosten opleveren door bijvoorbeeld kunststof kozijnen op het houten kozijn te plaatsen. Natuurlijk is dat niet de bedoeling, maar zo kunnen veel leveranciers mee concurreren met goedkopere aanbieders zoals EA-Kunststoftechniek.

Wat kosten kunststof kozijnen voor een heel huis?

Kunststof kozijnen kosten gemiddeld tussen de € 19.000 – € 22.000 Euro voor een woning met 20-25 m² glas. Dit is inclusief montage, afwerking binnen- en buitenzijde, HR++ glas, afvoeren van sloopmaterialen en BTW. Deuren, horren en vensterbanken zijn hierbij inbegrepen.

Heeft uw woning ook een gevel die vervangen moet worden, dan liggen de gemiddelde kosten per woning tussen de 22.000 en 28.000 Euro.

Dit is een prijsstijging van ca 15-20% ten opzichte van vorig jaar. Omdat grondstoffen, brandstof en materiaalkosten fors duurder zijn geworden, zijn ook de kosten van kunststof kozijnen en de montagekosten gestegen.

Prijsopbouw kozijnrenovatie

De prijs van kunststof kozijnen inclusief montage is opgebouwd uit verschillende onderdelen:

 • Werkzaamheden of ook wel arbeidskosten
  Denk aan verwijderen van de oude kozijnen, eventueel plaatsen van stelkozijnen, monteren van nieuwe kozijnen, afwerken (afkitten, kunststof afwerkhoeken en dergelijke). Gemiddeld wordt voor de totale arbeidskosten ongeveer de helft van de aankoopprijs gerekend.
 • Materiaalkosten
  Denk daarbij aan het merk kunststof kozijnen, aantal draaiende delen, hang en sluitwerk etc. Deze kosten zijn de andere helft van de prijs.
 • Afvoerkosten
  Wordt meestal meegerekend in de arbeidskosten, maar zou eigenlijk apart moeten worden vermeld. Het afvoeren van sloopmaterialen is de laatste jaren sterk gestegen, maar blijft relatief laag in verhouding tot de eerder genoemde kosten.
 • Winstmarge
  Wordt bij materiaalkosten in gecalculeerd, en ligt gemiddeld tussen de 5% en 20% van de totale aanneemsom.

Vraag om een gratis kostenoverzicht voor uw situatie!

Kunststof kozijnen kosten

Zoals te lezen is, valt er voor de consument best hier en daar wat te besparen. Veel bedrijven kiezen ervoor om te besparen op werkzaamheden of materiaalkosten, om zo een lagere prijs aan te kunnen bieden. Als consument heeft u daardoor soms een vertekend beeld van de totale kosten.

Als u echt zoekt naar de laagste prijs, kan het zijn dat u in zee gaat met een bedrijf dat bespaart op fundamentele zaken, die u binnen enkele jaren zeker tegen gaat komen. Wij bieden een eerlijke scherpe prijs zonder dat u zorgen moet hebben of het wel goed komt.

We geven u graag een overzicht van kunststof kozijnen kosten inclusief plaatsen en afwerken. EA-Kunststoftechniek werkt met de beste materialen, en plaatsen zoals voorgeschreven door Schuco zelf. Dus hout verwijderen en vervangen door kunststof kozijnen.

Daarnaast schenken we veel aandacht aan de binnenafwerking. Hier kijkt u immers zelf tegenaan.
Dit bespaart niet op de werkzaamheden en materiaalkosten, maar zo heeft renoveren het beste resultaat, ook op lange termijn. En daarmee zijn we een van de goedkoopste aanbieders.

Richtlijn van voorgevel prijs

Juist omdat veel mensen een gevel hebben die bestaat uit 2 ramen boven, gevelbekleding tussen 2 verdiepingen en een voorraam met voordeur hebben we deze als richtlijn genomen. Zoals de foto’s laten zien zou een goede richtlijn zijn tussen de € 12.000 – € 14.000 inclusief BTW en montage. Daarvoor is dus de hele voorgevel geplaatst, afgewerkt zowel aan de buitenkant maar ook aan de binnenkant, afvoeren van oude materialen en 10 jaar garantie. Indien gewenst kan deze garantie worden verlengd met nog eens 10 jaar extra.

Wat kosten kozijnen voor een rijtjeswoning?

Nu lijkt het alsof iedereen ook tussenliggende gevels heeft die vervangen moet worden, maar uiteraard hebben de meeste woningen gewoon kozijnen tussen de muren. De prijs van kozijnen vervangen voor een rijtjeswoning is lager. Zijn het gewoon kozijnen die allemaal tussen de muren geplaatst kunnen worden ligt de prijs van kunststof kozijnen voor een rijtjeswoning rond de € 16.000 euro..

Kunststof kozijnen prijzen vergelijken

Als u graag prijzen van Schuco kozijnen wilt vergelijken in uw woonplaats of in uw regio, leg dan ook eens de prijs van EA-kunststoftechniek naast deze prijs en u zult zien dat wij echt tot wel 20% lagere prijzen hanteren dan welk ander bedrijf ook. Vergelijk ook de profielen van diverse kunststof kozijnen leveranciers. U zult ook zien dat Schuco echt het beste profiel is, en als u prijzen vergelijkt zult ook u snel bij ons willen bestellen.

Kozijnen vervangen kosten

Om ervoor te zorgen dat u niet teveel kosten maakt bij het vervangen van uw kozijnen bieden wij u de mogelijkheid om een gratis online offerte aan te vragen. Die kunt u vergelijken en zo ziet u direct dat u bij ons bedrijf u de juiste prijs kwaliteit vindt. Alle mondelinge afspraken die wij maken zetten we uiteraard netjes op papier, zodat u precies weet wat u wel en niet kunt verwachten.

Op diverse sites staan mooie en kleurige tabellen beschreven met prijzen. Houtnerf structuur of kleur op de kozijnen heeft invloed op de prijs. En natuurlijk zijn draai/kiep ramen, roosters en andere zaken zijn van invloed op de totale kosten. Beter is het om met een adviseur al uw wensen door te nemen van de te vervangen kozijnen.

Lagere prijzen van Schuco

De prijzen van kunststof kozijnen zijn lager of in Duitsland goedkoper door de toenemende vraag van Schuco. Zo kan dit toch een behoorlijke besparing opleveren! En ook kunt u zo makkelijker kiezen voor kwaliteit in plaats van goedkopere kozijnen. Maakt u hiervoor een vrijblijvende afspraak en een van onze ervaren adviseurs zal bij u thuis graag de mogelijkheden en prijzen met u doornemen.

Beschikt u even niet over de financiële middelen? Geen nood. We hebben diverse mogelijkheden om kunststof kozijnen gespreid te betalen.

Kunststof kozijnen berekenen

Rekenvoorbeelden:

Een montageploeg van 2 man kost ongeveer €1000 per dag exclusief BTW. Dat is inclusief afschrijving werkbus, gereedschap, loon, verzekeringen en alle andere zaken. Gemiddeld kan een ploeg per dag 2 tot 3 kozijnen monteren. Dus als u 1 kozijn laat vervangen zou de omzet niet opwegen tegen de kosten. Daarom adviseren we om tenminste 2 kozijnen te laten vervangen. Zo’n tweede en derde raam kost dan in verhouding een stuk minder. Beter voor uw woning en uw portemonnee.

Kunststof kozijnen prijs berekenen

Kunststof kozijnen prijs berekenen. Hoe bereken je nou de prijs van je nieuwe kozijnen. Om u toch in deze wirwar van informatie wat voorbeelden te noemen de onderstaande tabel. Alle genoemde prijzen zijn inclusief kozijn, montage, afwerking en BTW. We zijn van de prijzen per 2 kozijnen uitgegaan omdat per dag 2 kozijnen worden gemonteerd. Heeft u dus één kozijn van 1000 x 1000 en eentje van 3000 x 1600 neemt u van beide voorbeelden de helft, en telt u deze bij elkaar op. Zo kunt u redelijk zelf uw prijs berekenen.

Aantal kozijnenAfmeting (b x h in mm)Prijsrooster + hor
2 stuks1000 x 10003000150
2 stuks1500 x 15003800190
2 stuks2000 x 18004400225
2 stuks3000 x 16005100300

Voor een exacte berekening van de kosten van uw kozijnen kunt u contact met ons opnemen. Graag bewijzen we dat we altijd de beste prijs kunnen geven. Onze kracht zit in een goede voorbereiding, perfecte montage en uiterst zorgvuldige afwerking.

De beste prijs voor kunststof kozijnen

We zitten met onze prijzen voor kunststof kozijnen onderin de markt. Zeker als men ook nog de kwaliteit van onze kozijnen en aanverwante producten in combinatie met onze professionele werkwijze bekijkt.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

kunststof kozijnen prijzen
Average rating:  
 1 reviews
 by Fam Scheepman

Naar aanleiding van dit verhaal hebben we een adviseur van EA-Kunststoftechniek laten komen en we merkten direct dat alles mogelijk is, en dat het goedkoop kan en goed. Met onze wensen werd het ietsje duurder en alles werd keurig zwart op wit gezet, geen nare bijkomstigheden gelukkig. En de betaling mochten we achteraf voldoen en dat vonden we wel zo prettig!

error: Content is protected !!