Meer informatie? ☎ 053-4787118

Kunststof kozijnen prijzen

Wat kosten kunststof kozijnen?

Wat kosten kunststof kozijnen? Een veelgestelde vraag. En bij als u veel aanbieders vergelijkt ziet u ook dat prijzen en kosten sterk kunnen afwijken. Als u kozijnen vervangen wilt zijn kosten als afmetingen, aantal draairamen, roosters en horren van invloed op de prijs, net als het soort voordeur. Bij de afwerking kunnen ook nieuwe vensterbanken worden gerekend.

De montage van de kozijnen kan bij sommige bedrijven een flinke besparing in de kosten opleveren door bijvoorbeeld kunststof kozijnen over of op het hout te plaatsen. Natuurlijk is dat niet de bedoeling, maar zo kunnen veel leveranciers mee concurreren met goedkopere aanbieders zoals EA-Kunststoftechniek.

Wat kosten kunststof kozijnen voor een heel huis?

Kunststof kozijnen in uw hele woning? De kosten voor kunststof kozijnen liggen gemiddeld tussen de € 16.000 en € 19.000 voor een heel huis. Dit is inclusief montage, afwerking buiten- en binnenzijde, HR++ glas, afvoeren van sloopmaterialen en BTW.

Heeft uw woning ook een gevel die vervangen moet worden, dan liggen de gemiddelde kosten per woning tussen de 19.000 en 25.000 Euro.

Kunststof kozijnen berekenen

Om de prijs van kunststof kozijnen te berekenen zijn er wel hulpmiddeltjes die u kunt hanteren. Zo kost een vast raam van ca 1 meter bij 1 meter rond de €900 Euro, inclusief monteren en afwerken. Voor een kozijn van 2 x 1,5 meter met een draaikiep gedeelte en een vast gedeelte zit u al aan ca € 1600 Euro.

Als het kozijnen zijn die tussen muren wordt gemonteerd kan er het beste voor gekozen worden om nog een klein raam te laten vervangen. Want we berekenen niet alleen naar kosten van de kozijnen, maar we kijken ook naar het aantal werkuren.

Een montageploeg van 2 man kost ongeveer €950 per dag exclusief BTW. Dat is wel inclusief afschrijving werkbus, gereedschap, loon, verzekeringen en alle andere zaken. Gemiddeld kan een ploeg per dag 2 tot 3 kozijnen monteren. Dus als u 1 kozijn laat vervangen zoals bovengenoemd voorbeeld zou de omzet voor een bedrijf niet opwegen tegen de kosten. Daarom adviseren we in zo’n geval om tenminste 2 kozijnen te laten vervangen. Zo’n tweede en derde raam kost dan in verhouding een stuk minder. Beter voor uw woning en uw portemonnee.

Voor een exacte berekening van de kosten van uw kozijnen kunt u contact met ons opnemen. We berekenen graag uw mogelijkheden.

Prijsopbouw kozijnrenovatie

De prijs van kunststof kozijn is opgebouwd uit verschillende onderdelen:

 • Werkzaamheden of ook wel arbeidskosten
  Denk aan verwijderen van de oude kozijnen, eventueel plaatsen van stelkozijnen, monteren van nieuwe kozijnen, afwerken (afkitten en dergelijke). Gemiddeld wordt voor de totale arbeidskosten ongeveer de helft van de aankoopprijs gerekend.
 • Materiaalkosten
  Denk daarbij aan het merk kunststof kozijnen, aantal draaiende delen, hang en sluitwerk etc. Deze kosten zijn de andere helft van de prijs.
 • Afvoerkosten
  Wordt meestal meegerekend in de arbeidskosten, maar zou eigenlijk apart moeten worden vermeld. Het afvoeren van sloopmaterialen is de laatste jaren sterk gestegen, maar blijft relatief laag in verhouding tot de eerder genoemde kosten.
 • Winstmarge
  Wordt bij materiaalkosten in gecalculeerd.

Besparingen op de kosten

Zoals te lezen is, valt er voor de consument best hier en daar wat te besparen. Veel bedrijven kiezen ervoor om te besparen op werkzaamheden of materiaalkosten, om zo een lagere prijs aan te kunnen bieden. Als consument heeft u daardoor soms een vertekend beeld van de totale kosten.

Als u echt zoekt naar de laagste prijs, kan het zijn dat u in zee gaat met een bedrijf dat bespaart op fundamentele zaken, die u binnen enkele jaren zeker tegen gaat komen.

We geven graag kunststof kozijnen prijzen inclusief plaatsen en afwerken. EA-Kunststoftechniek werkt met de beste materialen, en plaatsen zoals voorgeschreven door Schuco zelf. Dus hout verwijderen en vervangen door kunststof kozijnen.
Dit bespaart niet op de werkzaamheden en materiaalkosten, maar zo heeft renoveren het beste resultaat, ook op lange termijn. En daarmee zijn we een van de goedkoopste aanbieders.

Richtlijn van voorgevel prijs

Juist omdat veel mensen een gevel hebben die bestaat uit 2 ramen boven, gevelbekleding tussen 2 verdiepingen en een voorraam met voordeur hebben we deze als richtlijn genomen. Zoals de foto’s laten zien zou een goede richtlijn zijn rond € 12.000 inclusief BTW en montage. Daarvoor is dus de hele gevel geplaatst, afgewerkt zowel aan de buitenkant maar ook aan de binnenkant, afvoeren van oude materialen en 10 jaar garantie. Indien gewenst kan deze garantie worden verlengd met nog eens 10 jaar extra.

Zoals hierboven genoemd als richtlijn voor een voorgevel, zo kunt u ook de prijs van kunststof kozijnen voor een gemiddelde woning zien. Aan de achterzijde heeft u uiteraard ook een deur beneden, 2 ramen boven en een achterraam. Een gemiddelde woning met een te vervangen gevel kost tussen de € 19.000 en de € 23.000 euro.

Wat kosten kozijnen voor een rijtjeswoning?

Nu lijkt het alsof iedereen ook tussenliggende gevels heeft die vervangen moet worden, maar uiteraard hebben de meeste woningen gewoon kozijnen tussen de muren. De prijs van kozijnen vervangen voor een rijtjeswoning is lager. Zijn het gewoon kozijnen die allemaal tussen de muren geplaatst kunnen worden ligt de prijs van kunststof kozijnen voor een rijtjeswoning rond de € 16.000 euro..

Kunststof kozijnen prijzen vergelijken

Als u graag prijzen van Schuco kozijnen wilt vergelijken in uw woonplaats of in uw regio, leg dan ook eens de prijs van EA-kunststoftechniek naast deze prijs en u zult zien dat wij echt tot wel 20% lagere prijzen hanteren dan welk ander bedrijf ook. Vergelijk ook de profielen van diverse kunststof kozijnen leveranciers. U zult ook zien dat Schuco echt het beste profiel is, en als u prijzen vergelijkt zult ook u snel bij ons willen bestellen.

Kozijnen vervangen kosten

Om ervoor te zorgen dat u niet teveel kosten maakt bij het vervangen van uw kozijnen bieden wij u de mogelijkheid om een gratis online offerte aan te vragen. Die kunt u vergelijken en zo ziet u direct dat u bij ons bedrijf u de juiste prijs kwaliteit vindt. Alle mondelinge afspraken die wij maken zetten we uiteraard netjes op papier, zodat u precies weet wat u wel en niet kunt verwachten.

Op diverse sites staan mooie en kleurige tabellen beschreven met prijzen, een houtnerf of structuur of kleur op de kozijnen heeft invloed op de prijs. Als richtlijn kan worden gerekend dat gemiddeld tussen de €650 en €800 per m² gerekend wordt. Dat is dan inclusief montage, hr++ glas en afvoeren van oude sloopmaterialen.

Natuurlijk is dat een richtlijn, en meer draai/kiep ramen, roosters en andere zaken zijn van invloed op de totale kosten. Ook de plek van de te vervangen kozijnen is van belang. Beter is het om met een adviseur al uw wensen door te nemen van de te vervangen kozijnen.

Lagere prijzen van Schuco

De prijzen van kunststof kozijnen zijn lager of in Duitsland goedkoper door de toenemende vraag van Schuco. Zo kan dit toch een behoorlijke besparing opleveren! En ook kunt u zo makkelijker kiezen voor kwaliteit in plaats van goedkopere kozijnen.

Uiteraard willen we u graag de beste informatie geven, vaak werkt het het beste als we de situatie ter plekke even kunnen bekijken, zodat ook wij weten waar we over praten. Maakt u hiervoor een vrijblijvende afspraak en een van onze ervaren adviseurs zal bij u thuis graag de mogelijkheden en prijzen met u doornemen.

Beschikt u even niet over de financiële middelen? Geen nood. We hebben diverse mogelijkheden om kunststof kozijnen gespreid te betalen.

Rekenvoorbeelden:

Om u toch in deze wirwar van informatie wat voorbeelden te noemen de onderstaande tabel. Alle genoemde prijzen zijn inclusief kozijn, montage, afwerking en 21%BTW. We zijn van de prijzen van 2 kozijnen uitgegaan. Heeft u dus één kozijn van 1000 x 1000 en eentje van 3000 x 1600 neemt u van beide voorbeelden de helft, en telt u deze bij elkaar op. Zo kunt u redelijk zelf uw prijs berekenen.

Aantal kozijnenAfmeting (b x h in mm)Prijsrooster + hor
2 stuks1000 x 10002500150
2 stuks1500 x 15003200190
2 stuks2000 x 18003900225
2 stuks3000 x 16005600300

De beste prijs voor kunststof kozijnen

We zitten met onze prijzen voor kunststof kozijnen onderin de markt. Zeker als men ook nog de kwaliteit van onze kozijnen en aanverwante producten in combinatie met onze professionele werkwijze bekijkt.
Graag bewijzen we ook in uw situatie dat we altijd de beste prijs kunnen geven.

Referentie:
Datum:
Opmerking:
Naar aanleiding van dit verhaal hebben we een adviseur van EA-Kunststoftechniek laten komen, en we merkten al direct dat alles mogelijk is, en dat het goedkoop kan en goed. Met al onze wensen werd het ietsje duurder en alles werd keurig zwart op wit gezet, geen nare bijkomstigheden gelukkig. En de betaling mochten we achteraf voldoen, en dat vonden we wel zo prettig.
Aantal sterren:
51star1star1star1star1star
Product naam
prijs nieuwe kozijnen
Prijs:
EUR 11800
Beschikbaar
Available in Stock
error: Content is protected !!