Kunststof schuifpui – Topkwaliteit voor een scherpe prijs

Droomt u ook van een prachtige kunststof schuifpui? Bij EA-Kunststoftechniek wordt uw droom werkelijkheid. Ontdek onze diverse soorten schuifpuien, geschikt voor elke woning. Altijd verzekerd van de laagste prijs. Doordat we gespecialiseerd zijn in Schuco en veel schuifpuien in Nederland plaatsen, kunnen we de hoogst mogelijke korting toepassen. Daardoor koopt u bij ons de beste schuifpui van Schuco, tegen de laagst mogelijke prijs. Maak kennis met onze hoogwaardige kunststof schuifpuien en profiteer van advies aan huis, montage door eigen ervaren monteurs en 20 jaar garantie. Kies voor blijvend woongemak!

Voordelen van een kunststof schuifpui

Een kunststof schuifpui is een perfecte oplossing als je meer licht, ruimte en comfort wilt in je huis. Je haalt de natuur in huis en tevens creëer je een mooie overgang naar je tuin of balkon. Daarbij is een kunststof schuifpui waardevermeerdering nummer 1 momenteel. Maar dat is niet het enige voordeel. Er zijn meer redenen waarom een kunststof schuifpui een slimme investering is voor je woning.

Energiebesparend en geluidsisolerend

Een van de meest overtuigende redenen om voor een kunststof schuifpui te kiezen, is de hoge isolatiewaarde. Kunststof helpt om de warmte tijdens de winter binnen te houden en de hitte tijdens de zomer buiten. Dit bespaart aanzienlijk op uw energierekening. Een Schuco schuifpui heeft de beste isolatiewaardes voor warmte en geluid.

Duurzaamheid

Kunststof is een uiterst duurzaam materiaal dat bestand is tegen de meest extreme weersomstandigheden, van intense hitte tot vriestemperaturen. Dit betekent dat een kunststof schuifpui vele jaren mee kan gaan zonder aan kwaliteit in te boeten of vervangen te hoeven worden.

Natuurlijke lichtinval

Door hun grote glasoppervlakte laten kunststof schuifpuien veel natuurlijk licht in uw woning binnen. Dit kan helpen om uw ruimtes helderder en ruimer te maken. Vooral schuifpuien van Schuco staan bekend om de slanke stijlen waardoor maximaal lichtinval gegarandeerd wordt.

Ruimtebesparend

Een schuifpui gebruikt u door deze open of dicht te schuiven. Dit in tegenstelling tot een deur die open gedraaid moet worden. Dit zorgt voor ruimtebesparing op uw terras of balkon. Een schuifpui kan ook een klein stukje worden geopend, en kan niet dichtwaaien zoals een deur dat wel kan.

Veiligheid

Veiligheid is een belangrijke overweging bij de keuze voor een schuifpui. Moderne kunststof schuifpuien zijn uitgerust met geavanceerde vergrendelingssystemen die uw huis beter beveiligen tegen inbraak. Het PVC zelf is ook stevig, krasbestendig en voorzien van een dubbele stalen kern, wat een extra beveiliging toevoegt.

Onderhoudsgemak

Kunststof schuifpuien heeft aanzienlijk minder onderhoud nodig dan hun houten of aluminium tegenhangers. Ze hoeven niet geschilderd of gebeitst te worden en zijn bestand tegen roest, rot en schimmel. Een eenvoudige reiniging met zeep en water is voldoende om ze er jarenlang als nieuw uit te laten zien.

Duurzame en onderhoudsvrije kunststof schuifpui

Kunststof schuifpuien van Schuco worden op maat gemaakt, van gehard PVC met verhoogde slagvastheid. Daardoor is uw schuifpui beter bestand tegen kou, regen of luchtvochtigheid. Daarbij verouderen de profielen niet. Ze hoeven niet te worden geschilderd en trekken niet krom. Ook niet bij grote afmetingen. Dit komt door de dubbele stalen kern die zorgt voor extra stevigheid.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Kunststof schuifpui kosten

Wat kost een kunststof schuifpui inclusief montage? De kosten van een schuifpui zijn afhankelijk van afmeting, aantal schuifdelen en de gewenste glassoort. Een schuifpui met 1 schuifdeel is goedkoper dan een 4 delige variant met 2 schuivende delen. Zo is ook een schuifpui met HR++ glas goedkoper dan een uitvoering met HR+++ triple glas.

De prijs van een schuifpui varieert per leverancier. Bij extreem lage prijzen wordt er niet vermeld dat u in zo’n geval bespaart op essentiële onderdelen die noodzakelijk zijn voor een lange levensduur. Hieronder vindt u een tabel met reële voorbeeldprijzen, en gebaseerd op de hoge kwaliteit van Schuco.

Kunststof schuifpui prijzen inclusief montage

Schuifpui prijs per metertot 300 cmtot 400 cmtot 500 cm600 cm
2-delig7.0008.5009.500
3-delig7.3508.80010.00011.250
4-delig8.0009.50010.50012.000
Inclusief montage, afwerken, HR++2-zijdig gelaagd glas en 21% BTW. Voor triple glas kunt u hier 10% bij optellen.

Besparen op kwaliteit is uitstel van kosten

Wij besparen niet op kwaliteit. Bij ons krijgt u gewoon een perfect werkende en goed gemonteerde schuifpui die levenslang mee kan! Het type schuifpui beïnvloedt natuurlijk de prijs, maar meestal zijn de kosten niet meer dan een paar tientjes per maand.

Schuifpui aanbieding


Wij bieden deze hele zomer:

 • Een 2 delige schuifpui
 • inclusief montage
 • HR++ 2-zijdig gelaagd veiligheidsglas
 • inclusief gratis houtnerf buitenzijde
 • inclusief afwerken en afvoeren oude materialen.
 • gratis inmeten.

Na uw bestelling nemen wij binnen enkele dagen contact op om een afspraak voor inmeten in te plannen. Tijdens inmeten wordt de kleur, schuifrichting en afwerking besproken zodat u krijgt wat u voor ogen heeft, namelijk een perfect werkende en mooi afgewerkte kunststof schuifpui van Schuco.

Aanbieding: vanaf € 6.000,-


Prijsstelling:
Tot 2500 mm breed –  € 6000
Tot 3000 mm breed:   € 6.400
Tot 3500 mm breed:   € 6.800
Tot 4000 mm breed:  € 7.200
Tot 4500 mm breed:  €  7.600
Tot 5000 mm breed:  €  8.000


Deze aanbieding is geldig gedurende de hele zomermaanden in 2024. Per klant kan maximaal 1 schuifpui tegen deze actieprijs worden geplaatst.

Bestel uw schuifpui op maat

Ben je overtuigd van de voordelen van een kunststof schuifpui? Neem dan contact op met EA-Kunststoftechniek, dé specialist in kunststof schuifpuien van Schuco. Wij leveren en monteren kunststof schuifpuien van de hoogste kwaliteit, voor de laagste prijs.

schuifpui aanbieding
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Kunststof hefschuifpui

Elke pui die wij leveren valt onder de categorie hefschuifpui. Tot een paar jaar geleden kon u nog kiezen voor kiepschuifpuien en vouw-schuifsystemen, maar elke moderne leverancier levert tegenwoordig alleen nog hefschuifpuien.

Bij een hefschuifpui draait u met een hendel de acrylrollen naar beneden waardoor de pui makkelijk open of dicht te schuiven is. Eigenlijk zou het daarom een rolpui moeten heten, omdat er niet geschoven maar gerold wordt.

Onze kunststof hefschuifpuien kunnen worden gemaakt in verschillende kleuren, tussenstijlen of spijlen. Voor meer informatie en een overzicht van alle mogelijkheden staan wij u graag persoonlijk te woord.

2 delige kunststof schuifpui

2 delige kunststof schuifpui

Een tweedelige schuifpui is dé oplossing voor de verbinding naar uw tuin of balkon. De breedte is maximaal 5 meter, en dus zeer geschikt om als ruime doorgang te dienen. De 2 delige schuifpui wordt als dé klassieke schuifpui gezien en kan in elke kleurstelling worden geleverd. Ook in zwart of antraciet (steellook) aan zowel buiten als binnenzijde.

3 delige schuifpui

Een schuifpui met drie delen heeft 2 vaste delen en één schuifdeel. Daarbij maakt het niet uit welk deel schuivend moet worden. Vooral in situaties waarbij de volledige achtergevel vervangen wordt door een schuifdeur kan een 3 delige pui de perfecte oplossing zijn. De opening is standaard 1/3e van de totale breedte, maar dat kan aangepast worden..

3 delige kunststof schuifpui
4 delige schuifpui met 2 schuivende delen

Dubbele kunststof schuifpui 4 delig

Ook kan gekozen worden voor een 4 delige kunststof schuifpui. Een vierdelige pui bestaat uit 2 vaste en 2 schuivende delen. Daarom wordt dit ook wel een dubbele schuifpui genoemd. Meestal schuiven de 2 middelste delen naar de buitenkant, maar het kan ingedeeld worden zoals u wilt. De maximale breedte is maar liefst 6 meter. Is de afstand groter dan 6 meter kan er ook een extra deel naast geplaatst worden.

Kleur en glaskeuze

Als basis is elke kunststof schuifpui wit 9016 of creme 9001, zowel van binnen als buiten. Vaak wordt voor de buitenkant een andere kleur met houtnerf of houtlook gekozen. Vrijwel alle ralkleuren behoren tot de opties. Elke kunststof schuifpui die wij leveren wordt standaard voorzien van isolerend HR++ beglazing. Voor een betere isolatie kan ook HR+++ triple worden gekozen, met name als het om een grote schuifpui gaat. Standaard leveren wij 2-zijdig gelaagd veiligheidsglas volgens NEN3569.


blank

Schuco Easyslide schuifpui

De Easy Slide is de meest verkochte schuifpui van Schuco. De licht schuifbare deur is geschikt voor zware glaspartijen zoals HR+++ tripple glas tot 42 mm.

De drempel van deze hefschuifpui heeft een open verbinding tussen binnen- en buitenbereik. Dus geen “Koude voet” vloerzones. De inbouwdiepte is 170 mm en de vergrendelingssystemen voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van inbraakwering.

Dat laatste zorgt voor een probleemloos gebruik gedurende lange periode. De vleugels zijn extreem sterk, maar wel smal, wat zorgt voor meer lichtinval.

blank

Schuco Livingslide schuifpui

De Livingslide heeft gescheiden dorpels waardoor een hoge thermische isolatie ontstaat. De vleugel zelf is geheel omsloten.

Schüco Livingslide is uitgerust met nieuw ontwikkelde schuif-afdichtingen die zorgen voor een nog langere levensduur en betere afdichting.

De Schuco Thermoslide heeft een systeembouwdiepte van 219 mm en is spciaal ontwikkeld voor de grotere schuifdeuren.

De Livingslide is gemaakt voor extreme zware glaspartijen tot wel 52 mm, terwijl de schuifpui nog steeds superlicht over de geleiders schuift.


Kunststof schuifpui plaatsen

Het plaatsen van een kunststof schuifpui is een proces dat nauwkeurigheid en aandacht voor detail vereist. Als u nog nooit eerder een kozijn geplaatst heeft, is het raadzaam om dit werk aan ons over te laten. Wij zorgen ervoor dat de schuifpui correct wordt gemonteerd en optimaal functioneert.

Het plaatsen van uw schuifpui moet binnen 1 dag klaar zijn. We kunnen u immers niet met een open doorgang laten zitten. Ook vanwege mogelijke garanties is het beter om een kunststof schuifpui inclusief montage af te nemen. Het proces omvat over het algemeen de volgende stappen:

Het installatieproces van A-Z

 • Allereerst wordt de pui ingemeten. Tijdens het inmeten wordt beoordeeld of we een latei of stelkozijnen moeten plaatsen
 • Verwijderen van de oude deur of raamconstructie, indien van toepassing.
 • Voorbereiding van de opening en zorgen voor een vlakke, stevige ondergrond.
 • Plaatsing van de nieuwe kunststof schuifpui, inclusief het zorgvuldig afstellen voor een soepele werking.
 • Afdichten en isoleren van de schuifpui om tocht en lekken te voorkomen.
 • Afwerking van de installatie met nette omlijsting en afkitten waar nodig.

Als laatste komt het HR++ of HR++ glas. Als wij de montage doen, wordt er altijd 2-zijdig gelaagd glas gebruikt. Aan het eind wordt de pui netjes afgewerkt van binnen en klaar is uw nieuwe doorgang.

Draagmuur verwijderen

We krijgen veel vragen om een schuifpui over de gehele achtergevel te plaatsen. Houd er wel rekening mee dat een draagmuur verwijderen of gehele draagconstructie aanpassen, is een totaal andere klus dan een muurtje onder een raam weghalen.

Wanneer een draagmuur wordt aangepast, is er vrijwel altijd een omgevingsvergunning nodig. Deze vraag je aan bij het omgevingsloket in uw gemeente. Onthoud dat u als opdrachtgever verantwoordelijk bent voor deze vergunning, en niet de aannemer.

Voorbeeld van doorbraak:

Hier ziet u een voorbeeld van een volledig verwijderde achtergevel waarbij alles vervangen wordt. Een voorbeeld van A tot Z ziet u op kunststof kozijnen Amsterdam

Met een hijskraan over de woning

Een schuifpui wordt in één dag gemonteerd. Dat moet ook wel, omdat uw woning aan het eind van elke werkdag volledig afsluitbaar moet zijn.

Het komt voor dat een grote schuifpui niet altijd door, of om de woning gedragen kan worden. In zo’n geval wordt de schuifpui met een hijskraan over de woning getild.

Zoals hier in Lelystad te zien is, wordt een grote schuifpui over de woning getild. Zo kan ook een grote schuifpui zonder problemen binnen een dag gemonteerd, afgewerkt en opgeleverd worden.

kunststof schuifpui die over de woning getild is met een hijskraan
Eindresultaat kunststof schuifpui

Kunststof schuifpui online bestellen

Kunt u niet wachten en wilt u direct een kunststof schuifpui van Schuco bestellen? Dit kan in onze webshop. Eenvoudige configuratie en scherpe prijzen. Kunststof schuifpui online bestellen

Onderhoudstips voor uw kunststof schuifpui

Hoewel kunststof schuifpuien bekend staan om hun onderhoudsgemak, zijn er enkele eenvoudige tips die u kunt volgen om ervoor te zorgen dat uw schuifpui er goed uit blijft zien en goed blijft functioneren:

 • Regelmatige reiniging: Maak de schuifpui schoon met een zachte doek en een mild reinigingsmiddel om stof en vuil te verwijderen.
 • Controleer de rails: Verwijder regelmatig vuil en puin uit de rails om te zorgen voor soepele beweging.
 • Inspecteer de afdichtingen: Controleer de afdichtingen rondom de schuifpui op tekenen van slijtage of beschadiging en vervang deze indien nodig om lekken te voorkomen.
 • Smeer de bewegende delen: Een beetje smeermiddel op de bewegende delen kan helpen om uw schuifpui soepel te laten werken.

Nadelen van de kunststof schuifpui

Hoewel de voordelen van kunststof schuifpuien aanzienlijk zijn, zijn er ook enkele nadelen om in overweging te nemen:

 • Uiterlijk: Sommige mensen prefereren de klassieke uitstraling van hout boven kunststof. Echter, moderne kunststof schuifpuien zijn verkrijgbaar in diverse afwerkingen die het uiterlijk van hout nabootsen.
 • Herstelbaarheid: Bij beschadiging kan een kunststof schuifpui moeilijker te repareren zijn dan een houten variant.

Praktijk voorbeelden

Het is leuk om alles te lezen over schuifdeuren, en hoe je zie schoonmaakt of bedient, maar uiteindelijk wilt u zien hoe het eruit ziet. Bekijk enkele onderstaande voorbeelden van klanten die u voorgingen. Zij hebben inmiddels een prachtige pui van Schuco. En laten we eerlijk zijn, dat wilt u toch ook? Meer referenties nodig? Geen probleem. We plaatsen maandelijks tientallen schuifpuien dus grote kans dat we ook bij u in de straat al puien geplaatst hebben.

Meer over schuifdeuren van Schuco

Doordat we één van de grootste leveranciers van schuifpuien in Nederland zijn, kunnen we zeer scherpe prijzen inclusief plaatsen en afwerken geven. Vul het contactformuliertje in en ontvang een vrijblijvende offerte voor uw kunststof schuifpui

Veel gestelde vragen:

Welk glas komt er in mijn nieuwe schuifpui?

Standaard werken we met HR++ glas, maar uiteraard kan er ook voor triple glas of gelaagd glas worden gekozen. De isolatiewaardes van triple glas …

Wat is beter, kunststof schuifpui of openslaande deuren?

Beide zijn goed. Vaak is dit een persoonlijke keuze. Een schuifpui openen neemt wel minder ruimte in beslag, terwijl openslaande tuindeuren een grotere opening creëren. Verder is een schuifpui ook een klein stukje te openen en zorgt bovendien voor meer lichtinval. En, een schuifpui is goedkoper dan openslaande deuren.

Wat zijn de voordelen van een kunststof schuifpui?

Optisch lijkt het alsof u een grotere woonkamer of keuken gecreëerd heeft. Daardoor wordt de tuin meer bij uw woning getrokken. Ook geeft een kunststof schuifpui extra meerwaarde aan uw woning, en u bespaart direct op energiekosten.

Wat kost een kunststof schuifpui van 3 meter inclusief plaatsen?

De kosten van een hefschuifpui van ca 3 meter liggen rond ca 7.000 euro inclusief plaatsen, afwerken en 20 jaar garantie. Bij een schuifpui van meer dan 4 meter in 4 delen liggen de prijzen vanaf 9.000 euro. Zie ook kunststof schuifpui prijzen.

Kan ik ook een schuifpui online bestellen?

Jazeker, hiervoor hebben we een aparte website. Daar kunt u uw eigen schuifpui samenstellen en online bestellen. De schuifpui wordt na ca 12 weken gratis bij uw thuis afgeleverd. Lees meer op kozijnenverkoop.nl

Wat kost een grote schuifpui van 5 meter?

De prijs van een grote schuifpui van 5 meter kost tussen de € 9500 en € 10500 Euro. Dit is afhankelijk van het aantal schuifdelen. Voor een berekening voor uw situatie gaat u naar wat kost een schuifpui van 5 meter

Kan ik een energiebespaarlening aanvragen voor een kunststof schuifpui?

Ja. Onze schuifpuien voldoen met glans aan de eisen die gesteld worden door het Nationaal Warmtefonds, zodat u een energiebespaarlening kunt aanvragen.

Wat zijn de nadelen van een kunststof schuifpui?

Bij kleine beschadigingen zal een reparatie duurder zijn dan bij een houten schuifpui. Een beschadiging op houten schuifpui is vaak met de verfkwast te repareren.