Nadelen kunststof kozijnen

kunststof kozijnen nadelen

Als u onze website doorspit, en een beetje over het internet struint, zou u denken dat er geen enkel nadeel te bespeuren valt over kunststof kozijnen. Natuurlijk kleven overal voordelen, maar ook nadelen aan. Dus ook aan een innovatief en veelbesproken product zoals kunststof kozijnen.

Wat zijn deze nadelen:

Om maar in de woorden van onze held Johan Cruijff te spreken: ”Elk nadeel heb z’n voordeel”, wat zoveel zegt dat ook aan elk voordeel een nadeel vastzit.

Zo zijn kunststof kozijnen niet overschilderbaar. Niet erg voor velen, maar voor de mode en trend hoppers wel een nadeel omdat ze zo niet up to date met modieuze kleuren mee kunnen doen.

Er wordt geadviseerd om geen gaten te boren in uw kunststof kozijnen. Lastig dus voor reeds hangende rolluiken of zonweringen die op het kozijn geboord zijn. Dat betekent daarmee dat u afscheid van uw oude materialen moet nemen, en wellicht deze zelfs opnieuw moet aanschaffen in een andere maatvoering zodat deze op de muur gezet kunnen worden.

Vaak wordt (meestal ten onrechte) gedacht dat kunststof kozijnen duurder zijn dan hout. Dat klopt wel als men nieuwe kozijnen van kunststof vergelijkt met waaiboomhouten kozijnen, maar als u de prijs van kunststof ramen naast die van hardhout legt, zult u zien dat er weinig prijsverschil meer is.

De plastic uitstraling wordt als lelijk ervaren. Daar sluit onze mening geheel bij aan. Bedoeld worden dan de eerste kunststof kozijnen die wit, plat en plastic waren. De tegenwoordige generatie kunststof is niet meer te onderscheiden qua uiterlijk van houten kozijnen. Lees meer op kunststof kozijnen met rechte verbinding

U ziet dat de meeste nadelen wel meevallen. Vaak is het een veronderstelling die niet klopt. In enkele gevallen blijft echter het nadeel wel langer in het hoofd van de mensen zitten. En laten we eerlijk zijn, iedereen heeft recht op een eigen mening, of deze nou klopt of niet.

HR+++ triple glas als nadeel voor kunststof kozijnen

Wat wel een feit is, is dat steeds vaker voor triple glas gekozen wordt. Bij kleine ramen geen probleem voor veel merken, maar bij grote ramen zijn veel kunststof kozijnenmerken toch minder geschikt om zware glaspartijen te dragen. Het gevolg: al na een paar jaar hangt het hele gewicht alleen nog aan het hang en sluitwerk. Hoe groter het kozijn, hoe belangrijker het verschil in kwaliteit uiteindelijk is. Daarom is het belangrijk om niet zomaar direct voor het goedkoopste aanbod te kiezen.

Bent u na het lezen van dit alles toch wel van mening dat u beter af bent met kunststof kozijnen van betere kwaliteit? Neem dan vrijblijvend contact op met ons. We helpen u graag verder.

Ik wil meer weten over kunststof kozijnen, mogelijkheden en prijzen: