Erkerwoningen

We krijgen regelmatig vragen van mensen met een jaren 30 woning, die een erker of aanbouw hebben, en hoe dan de kunststof kozijnen gemonteerd worden. En wordt een kunststof erker in één geheel gemonteerd of zijn het losse kozijnen die gekoppeld worden? Of dat er bestaande ramen zijn die voorzien zijn van glas in lood, waarbij het glas in lood behouden moet blijven. Vaak is dit een essentieel onderdeel van de uitstraling van een 30er jaren woning.

Gelukkig is dat nooit een probleem. Wij kunnen uiteraard uw bestaande houten erker vervangen voor een kunststof erker, zonder dat de authentieke uitstraling verloren gaat. We kunnen zelfs het bestaande glas in lood in de nieuwe ramen zetten. Dan wordt er aan de binnenkant van het HR++ glas de oude ruit gezet, waardoor de gehele uitstraling behouden blijft. Zo worden de kozijnen met glas vervangen voor kunststof kozijnen zonder dat de isolatiewaarde van de kozijnen in gevaar komt. Het mooiste resultaat is natuurlijk wel een kunststof erker in combinatie met een mooie bijpassende kunststof voordeur.

Hoe dat eruit ziet? Nou, kijk zelf maar even.

Mooi he? Dat vinden wij ook. Heeft u ook een jaren 30 woning of wilt of heeft u glas in lood ramen en wilt u deze vervangen voor kunststof kozijnen? Neem dan gewoon even contact met ons op. We zullen uw situatie ter plekke bekijken om de uitstraling van uw woning geheel intact te laten, en zelfs te verbeteren. Denk bijvoorbeeld eens aan mooie jaloezieën die in het glas verwerkt zijn.