Het Draaikiepraam

Een veelzijdige toepassing in het moderne huis

Het grote voordeel van kunststof kozijnen is dat de openslaande ramen kunnen worden vervangen voor draaikiepramen. Dit is veiliger, makkelijker met schoonmaken en kan snel in de kiepstand gezet worden om te ventileren. Dit soort voordelen dragen bij aan het groter geheel, namelijk het gemak van kunststof kozijnen.

Wat is een draaikiepraam?

Een draaikiepraam is een type raam dat zowel kan draaien als kiepen. Dit betekent dat het raam op twee verschillende manieren geopend kan worden: horizontaal draaien zoals een traditioneel raam of kantelen voor ventilatie. Deze functionaliteit maakt het draaikiepraam een flexibele en praktische keuze voor veel huishoudens en gebouwen.

Voordelen van draaikiepramen

 • Ventilatie: De kiepfunctie van het raam maakt het mogelijk om veilig en gemakkelijk te ventileren, zelfs tijdens regenachtige dagen, zonder dat er water naar binnen komt.
 • Ingebouwde ventilatiestand: Onze draaikiepramen van Schuco zijn voorzien van een ingebouwde ventilatiestand in het beslag.
 • Veiligheid: Draaikiepramen zijn voorzien van meerdere sluitpunten rondom het kozijn, wat ze extra veilig maakt tegen inbraakpogingen.
 • Energie-efficiëntie: Dankzij de goede afdichting en isolerende eigenschappen kunnen draaikiepramen bijdragen aan een lagere energierekening.
 • Gebruiksgemak: Het bedienen van een draaikiepraam is eenvoudig en schoonmaken of onderhoud is gemakkelijk van binnenuit uit te voeren.
 • Insectenhorren: U kunt makkelijk een insectenhor plaatsen, speciaal gemaakt voor kunststof kozijnen. 

Onderhoud van draaikiepramen

Om de levensduur van draaikiepramen te verlengen en hun functionaliteit te behouden, is regelmatig onderhoud essentieel. Hier volgen enkele onderhoudstips:

 1. Reinig de kozijnen en het glas regelmatig met een zachte doek en niet-agressieve reinigingsmiddelen.
 2. Smeer de bewegende delen zoals scharnieren en sloten jaarlijks in met geschikt smeermiddel.
  Let op: Géén vette olie. Nooit, niet en nimmer.
 3. Controleer de dichtingen op slijtage en vervang ze indien nodig om de isolerende eigenschappen te behouden.
 4. Inspecteer het raam op beschadigingen en repareer deze tijdig om verdere schade te voorkomen.

Toepassingen van draaikiepramen

Draaikiepramen zijn veelzijdig inzetbaar en kunnen in verschillende ruimtes en gebouwen worden toegepast. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Woonkamers: Voor extra ventilatie en lichtinval zonder in te boeten op veiligheid.
 • Slaapkamers: Ideaal voor nachtelijke ventilatie, met de kiepstand voor een veilige luchtdoorstroming.
 • Badkamers: Voor vochtregulatie zonder de privacy te schenden, dankzij de kantelfunctie.
 • Keukens: Om kookluchtjes snel en efficiënt af te voeren.

Conclusie

Het draaikiepraam is een slimme keuze voor iedereen die op zoek is naar een praktische, veilige en esthetisch aantrekkelijke oplossing voor hun ramen. Dankzij de vele voordelen en toepassingen past het perfect in vrijwel elk type woning of gebouw. Met het juiste onderhoud kunnen draaikiepramen jarenlang een waardevolle toevoeging zijn aan je huis.

Of je nu een nieuwbouwproject plant of een bestaande woning renoveert, overweeg het draaikiepraam voor een combinatie van functionaliteit, veiligheid en stijl.