Ook in de zomer geniet je van kunststof kozijnen

De keuze voor kunststof kozijnen wordt vaak geassocieerd met hun duurzaamheid, onderhoudsgemak en isolerende eigenschappen. Vooral in de wintermaanden wanneer de kou buiten gehouden moet worden, lijken deze voordelen zeer aantrekkelijk. Echter, ook in de zomer bieden kunststof kozijnen een reeks voordelen die het wooncomfort aanzienlijk kunnen verhogen. Hier lees je waarom kunststof kozijnen ook in de zomermaanden hun waarde bewijzen.

Superieure isolatie: Koel in de zomer

Kunststof kozijnen staan bekend om hun uitstekende isolerende eigenschappen. In de winter houden ze de kou buiten en de warmte binnen, maar in de zomer werkt dit principe ook andersom. Dankzij de superieure isolatie helpen kunststof kozijnen om de warmte buiten te houden, waardoor het binnen aangenamer en koeler blijft. Zeker in combinatie met HR++ of triple glas wordt een optimale temperatuurregulering gerealiseerd, wat bijdraagt aan een comfortabel binnenklimaat tijdens hete zomerdagen.

UV-bescherming en verminderde verkleuring

Een ander voordeel van kunststof kozijnen in de zomer is de bescherming tegen UV-straling. Het isolatieglas dat uitgerust is met een UV-beschermende laag, helpen om schadelijke UV-stralen te filteren. Dit beschermt niet alleen de binnenkant van je woning tegen overmatige blootstelling aan zonlicht, maar voorkomt ook dat je meubels, gordijnen en andere interieurelementen verkleuren door de zon.

Optimale ventilatie voor frisse lucht

Kunststof kozijnen bieden diverse mogelijkheden voor ventilatie, wat ook essentieel is tijdens de warmere maanden. Onze kozijnen zijn uitgerust met een ingebouwde ventilatiestand op de kiepramen of draaikiepramen die op diverse standen gezet kunnen worden. Dit maakt het mogelijk om voor optimale luchtcirculatie te zorgen zonder dat de veiligheid in het geding komt. Frisse lucht kan zo vrij naar binnen stromen, terwijl het kozijn een barrière vormt tegen ongewenste gasten zoals warmte, inbrekers of insecten.

Minder onderhoud, meer genieten

In de zomer willen we liever genieten van het mooie weer dan tijd besteden aan onderhoud. Kunststof kozijnen zijn hier perfect voor geschikt. Eén van de voordelen van kunststof kozijnen van Schuco is is dat het niet onderhevig is aan weersomstandigheden. Aangezien kozijnen van Schuco nagenoeg geen weekdelen hebben, is het goed bestand tegen extreme temperaturen.

Ze vereisen dan ook minimaal onderhoud en zijn eenvoudig schoon te maken. Een vochtige doek en wat mild schoonmaakmiddel volstaan om je kozijnen er weer fris en nieuw uit te laten zien. In tegenstelling tot houten kozijnen, die regelmatig geschilderd moeten worden, bieden kunststof kozijnen een ‘set-and-forget’ oplossing die je meer tijd geeft om van de zomer te genieten.

Gratis insectenhorren voor draaikiepramen

Het laatste voordeel is natuurlijk gelijk het beste. Bij ons krijgt u gratis horren voor uw draaikiep ramen. Zo houdt u in de zomer de beestjes buiten. Kortom: Met kunststof kozijnen van EA-Kunststoftechniek geniet u extra van de naderende zomer.