Duurzame kozijnen

Duurzaamheid is de laatste jaren een veelbesproken onderwerp geworden. Maar wat betekent het eigenlijk? Duurzaamheid verwijst naar het gebruik van hulpbronnen op een manier die de behoeften van de huidige generatie vervult, zonder de mogelijkheden van toekomstige generaties om in hun behoeften te voorzien in gevaar te brengen.

Duurzaamheid is gericht op het minimaliseren van negatieve gevolgen voor het milieu, zoals het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen en het behoud van biodiversiteit.

Lange levensduur van Schuco

Tegenwoordig is duurzaamheid erg belangrijk. Dit geldt dus ook voor het kiezen van kozijnen. Kort gezegd zijn kunststof kozijnen een duurzame keuze omdat het materiaal volledig recyclebaar is en ze nooit geschilderd hoeven te worden. Daarbij hebben kozijnen van het merk Schuco een bovengemiddelde levensduur van maar liefst 75 jaar. Dat betekent dat u 75 jaar geen omkijken naar uw kozijnen heeft. Over duurzaam gesproken ….

Producten van EA-Kunststoftechniek zijn dus enorm duurzaam omdat ze weinig onderhoud nodig hebben en een hele lange levensduur hebben. Hierdoor is er geen gebruik van schadelijke producten nodig om ze te onderhouden. Door te kiezen voor kunststof kozijnen van EA-Kunststoftechniek kiest u voor duurzaamheid.

Fabriek draait op zonnepanelen

Daarnaast streeft EA-Kunststoftechniek naar duurzaamheid in de hele organisatie. Zo zijn op het dak van onze fabriek maar liefst 140 zonnepanelen gelegd, die genoeg stroom opwekken om het hele productieproces te voorzien van eigen opgewekte stroom. Uiteraard zijn onze hallen optimaal geïsoleerd met onze eigen kozijnen, en wij streven naar nul op de meter om zo energieneutraal mogelijk te werken. Dit geld ook voor onze heftrucks en andere machines die wij nodig hebben om uw kozijnen te produceren en te leveren. Zie ook boom geplant.