Veilig wonen met kunststof kozijnen

Natuurlijk zijn er tal van redenen om over te stappen naar kunststof kozijnen, en veiligheid is bij uitstek een essentieel onderdeel van veel huiseigenaren om voor kunststof te kiezen. Een woning moet namelijk als eerste veilig onderdak bieden aan de bewoners. Iedereen wil zich veilig voelen in zijn/haar huis. Of het nu gaat om extreem weer, brand of inbraak.

Kunststof kozijnen zijn inbraakveilig

Inbrekers hebben een voorkeur voor huizen met oude kozijnen en zwakke beveiliging, vooral tijdens vakantieperiodes. Oude kozijnen en onveilig hang- en sluitwerk maken het voor ongewenste gasten gemakkelijker om binnen te komen.

De zwakke plekken in uw woning zijn de kozijnen, ramen en deuren. En dan met name aan de achterzijde. Als deze plekken niet goed beveiligd zijn, is de kans op een inbraak groter. Een inbreker kan namelijk al binnen 30 seconden uw woning binnendringen. Daarom is het belangrijk om deze zwakke plekken te beveiligen, zodat het langer duurt om in te breken. Dit maakt uw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, omdat ze meestal niet langer dan 3 minuten de tijd nemen om in te breken.

Voor extra veiligheid leveren wij uitsluitend kunststof kozijnen en deuren die voldoen aan de richtlijnen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Lees voor uw veiligheid maar eens verder op kunststof achterdeur.

Voorkom de kans op woninginbraak met 95%

Een van de belangrijkste redenen waarom kunststof kozijnen en deuren veiliger zijn, is vanwege het materiaal zelf. Kunststof deuren van EA-Kunststoftechniek zijn verstevigd met extra verzwaard staal, en zeer sterk en duurzaam, waardoor het moeilijker is om een kunststof deur open te breken.

Daarnaast zijn onze kunststof deuren ook voorzien van moderne sluitsystemen die extra veiligheid bieden. Denk bijvoorbeeld aan meerpuntssluitingen en anti-kerntrekveilig deurbeslag. Deze systemen maken het moeilijker voor potentiële inbrekers om binnen te komen, en voorkomen de kans op inbraak met wel 95%. Alle reden dus om ook over te stappen naar veilige kozijnen en deuren van EA-Kunststoftechniek. Zie ook: veilig hang en sluitwerk

Brandveiligheid

Ook met betrekking tot brandveiligheid zijn kunststof kozijnen een veilige en betrouwbare keuze. Schuco kozijnen zijn gemaakt van een speciaal soort kunststof dat niet brandbaar is. Dit betekent dat ze niet bijdragen aan het ontstaan of de verspreiding van vuur.

Een van de belangrijkste voordelen van kunststof kozijnen op het gebied van brandveiligheid is dat ze zelfdovend zijn. Dit betekent dat ze, in geval van brand, niet blijven branden en geen vlammen verspreiden. Dit voorkomt dat het vuur zich snel verspreidt naar andere delen van het gebouw.

Daarnaast zijn kunststof kozijnen van Schuco ook bestand tegen hoge temperaturen. Ze smelten niet gemakkelijk en dragen niet bij aan het ontstaan van giftige rook. Dit is belangrijk omdat rook vaak de grootste bedreiging vormt bij brand, omdat het de ademhaling kan belemmeren en ernstige gezondheidsproblemen kan veroorzaken.

Conclusie:

Ten eerste zijn kunststof kozijnen zeer duurzaam en bestand tegen verschillende weersomstandigheden. In tegenstelling tot houten kozijnen zijn ze niet gevoelig voor rot of schade door vocht. Dit betekent dat ze hun stevigheid en integriteit behouden, zelfs na jarenlang gebruik.

Daarnaast zijn kunststof kozijnen van EA-Kunststoftechniek voorzien van ingebouwde veiligheidsfuncties. Ze worden geleverd met meerpuntssluitingen, waardoor ze moeilijker te forceren zijn dan traditionele kozijnen. Dit verhoogt de inbraakbestendigheid van je huis en zorgt voor een extra laag bescherming.

Bovendien zijn kunststof kozijnen brandveilig. Ze zijn gemaakt van een materiaal dat niet gemakkelijk ontvlamt en niet bijdraagt aan de verspreiding van brand.

Al met al tonen deze punten aan dat kunststof kozijnen een veilige en betrouwbare keuze zijn voor je huis.