Vragen over kunststof kozijnen

Natuurlijk komt er best veel op u af als u eenmaal besloten heeft om kunststof kozijnen te laten plaatsen. We kunnen ons daarom goed voorstellen dat het soms te snel gaat, en dat u met vragen blijft zitten die u toch graag vooraf beantwoord wilt hebben. Ook wij houden van duidelijkheid.

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen, wellicht staat uw vraag hier ook tussen? Zo niet, neem dan gerust contact met ons op zodat we ook uw vraag kunnen beantwoorden.

Hoe kan ik mijn kunststof kozijnen het beste onderhouden?

Het schoonmaken van kunststof kozijnen is zeer eenvoudig. U kunt dat gewoon doen tijdens het wassen van de ramen. Even afdoen met een vochtige doek volstaat. Belangrijk: Heeft u géén Schuco? Gebruik dan nooit chemische middelen zoals thinner op de kozijnen. Dit soort middelen kan de afwerking van de kozijnen beschadigen. (Schuco kozijnen kunnen wel tegen chemische middelen) Lees verder op kozijnen schoonmaken

Zijn kunststof kozijnen inbraakveilig?

Ja, onze kunststof kozijnen zijn inbraak vertragend, Het is een veilig gevoel als u kozijnen van EA-Kunststof techniek in uw woning heeft. zelfs tot wel 90%. Daarnaast maken we bij onze kozijnen gebruik van het best geteste hang- en sluitwerk dat op de Nederlandse markt verkrijgbaar is. Allemaal voorzien van anti-kerntrek beveiliging. Ons produkt draagt dan ook het SKG keurmerk en het Politie Keurmerk Veilig Wonen.

Krijg ik ook ventilatieroosters?

Ja, we kijken niet alleen hoe we uw woning het beste kunnen isoleren. Ventileren hoort zeer zeker bij onze werkzaamheden. Lees meer op isoleren en ventileren

Zijn kunststof kozijnen milieuvriendelijk?

EA-Kunststof techniek’s kozijnen zijn gemaakt van een isolerend profielsysteem en uitgerust met dubbel of zelfs drievoudige beglazing. Dat biedt meerdere voordelen:

– de kozijnen zijn onderhoudsarm; u bespaart op schilderwerk en u hoeft geen schadelijke verfsoorten te gebruiken.
– de kozijnen hebben een extreem goede thermische isolatie: u bespaart op uw energie kosten en u gebruikt minder fossiele brandstoffen
– de kozijnen zijn 100% en volledig recyclebaar. Er is ook gerecycled materiaal opgenomen in uw kunststof kozijn. (VKG norm)
– de kozijnprofielen zijn gemaakt met een “groene” loodvrije receptuur.
– Lees ook: voordelen van kunststof kozijnen

Welke garantie heb ik?

Alle Schuco kozijnen hebben een standaard fabrieksgarantie van 10 jaar. Daarnaast kan in overleg de garantie nogmaals worden verlengd met extra 10 jaar. Totaal heeft u dus 20 jaar garantie. Hiermee is EA-Kunststoftechniek zeker onderscheidend in de markt en bent u verzekerd van een stukje vakwerk zonder problemen.

Wie monteert kunststof kozijnen?

EA-Kunststoftechniek werkt met eigen montageploegen. Bij grote drukte wordt ook wel gebruik gemaakt van een vaste ploeg ZZP’ers met wie we inmiddels al meerdere jaren samenwerken. Wij willen ook graag zeker weten dat alles goed verloopt en dat u meer dan tevreden bent na montage, dus er wordt zeker niets aan het toeval overgelaten.

Welke keurmerken hebben mijn kunststof kozijnen?

KOMO attest, dat garandeert dat uw kunststof kozijn voldoet aan alle Nederlandse bouweisen en richtlijnen.
– Politiekeurmerk Veilig Wonen; Inbraak prefentief tot 90%. Een veilig gevoel dus.
– SKG keurmerk, dat garandeert dat uw beslag en hang- en sluitwerk inbraakwerend is.
– Al onze kozijnen worden geproduceerd in de fabriek welke voldoet aan VKG keurmerk
– De 20 jarige Service Garantie.
– lees verder op: onze keurmerken

Moet ik aanbetalen?

Ja, vanwege continue stijgende grondstoffenkosten vragen we om een aanbetaling. Daardoor kunnen we ook onze inkoopprijs vastleggen, waardoor u geen tussentijdse verhoging van de prijs hoeft te verwachten. We vragen om een aanbetaling van maximaal 20%.

Is het beter om kunststof kozijnen met stelkozijnen te monteren?

Nee, dit is per definitie niet altijd de beste oplossing. Dit is bij renovatie erg afhankelijk van staat van de woning. Onze bouwdeskundige monteur bekijkt daarom elke situatie nauwkeurig vooraf. Als het niet nodig is zullen we geen stelkozijnen gebruiken. Lees verder op Kunststof stelkozijnen

Wat kosten kunststof kozijnen voor een hele woning?

Dit is verreweg de meest gestelde vraag. Afhankelijk van uw wensen liggen de prijzen tussen de 15.000 en 20.000 Euro per woning. Grote verschillen dus. Zo kan er ook in een rijtjeswoning gewerkt worden met schuifpuien of openslaande deuren, veel of weinig draaiende delen. Vaak kunnen we het beste even de situatie bekijken of u mailt ons foto’s van uw situatie zodat u in elk geval ook de beste prijs krijgt voor kwaliteit.

Welke sloten worden gebruikt bij kunststof kozijnen?

Het hang- en sluitwerk is een zeer belangrijk onderdeel bij nieuwe kozijnen. We zien helaas veel te vaak dat veel bedrijven kosten besparen door goedkoop beslag te gebruiken, waardoor ramen en deuren al binnen 2 jaar minder goed sluiten. De isolatiewaarde verdwijnt daarmee ook. Bij EA-Kunststoftechniek kiezen we alleen voor het beste hang- en sluitwerk en beslag

Wat zijn jullie levertijden?

Door toegenomen drukte op dit moment hanteren we levertijden van ca 12-14 weken. Ons streven is altijd 6 tot 8 weken. Let op: de levertijden gaan pas in nadat ingemeten is. Omdat we zo nauwkeurig mogelijk willen werken kunnen we niet vertrouwen op zelf ingemeten waardes, of door andere bedrijven afgegeven afmetingen..

Hoeveel bespaar je met kunststof kozijnen?

Dat u energie bespaart met kunststof kozijnen moge duidelijk zijn. Maar vaak geven concrete voorbeelden een beter inzicht. Dus als we even wat financiele feiten over kunststof kozijnen bekijken, kunt u redelijk berekenen wat de besparing met kunststof kozijnen voor u betekent.

Wat kost een kunststof voordeur gemiddeld?

Een kunststof deur is, samen met de schuifpui, het duurste kozijn van uw woning. Gemiddeld kost een kunststof deur tussen de 4000 en 5000 Euro. Dit heeft te maken met het hang en sluitwerk, type deurpaneel, en het omliggende kozijn dat extra verstevigd wordt bij al onze deuren. Lees verder

Kan ik kunststof kozijnen in de showroom bekijken?

Ja, dat kan. We hebben een showroom waar u al onze producten in t echt kunt zien en proberen. Van deuren tot schuifpuien. Er wordt alleen op afspraak gewerkt, en u bent van harte welkom in onze showroom.

Mijn vraag staat hier niet tussen, wat nu?

Neem gerust contact met ons op, een van onze ervaren adviseurs of monteurs kan beslist al uw overige vragen beantwoorden. Vul het contactformuliertje in of bel met 053-4787118.