Voordelen van dubbel glas

De voordelen van dubbel glas

Dubbele beglazing is een glassoort dat uit twee lagen bestaat. De lucht tussen de twee lagen werkt als een isolator, die helpt om warmte binnen te houden en geluid buiten te houden. Dubbel glas (= isolatieglas) wordt vaak gebruikt in ramen en deuren en heeft vele voordelen, die u in dit artikel zult ontdekken. (zie hier een uitgebreidere versie van de voordelen van dubbel glas)

Isolerende werking

Enkel glas heeft slechte isolerende eigenschappen omdat het warmte slecht geleidt. Dit betekent dat warmte gemakkelijk door enkel glas kan passeren, waardoor het een slechte keuze is voor isolatie. Dubbel glas daarentegen is veel beter isolerend omdat het bestaat uit twee lagen glas met een luchtspleet ertussen. Deze luchtspleet vormt een barrière voor de warmte en voorkomt dat deze door het glas kan passeren.

Dubbele beglazing kan tot 50% van de warmte die door uw ramen ontsnapt tegenhouden! Tegenwoordig hebt u veel verschillende variaties op standaard dubbel glas, bijvoorbeeld HR++ dubbel glas. Bij HR++ isolatieglas is de luchtlaag gevuld met een edelgas (bijv. argon) en heeft het glas een warmtereflecterende coating. Het edelgas zorgt voor de extra isolatie, wat betekent dat het helpt om warmte binnen te houden in de winter en koele lucht in de zomer.

(voor een exacte berekening verwijzen we u graag door naar besparing met dubbel glas

Geluidsreductie 

Woont u langs een drukke weg of in een buurt waar veel lawaai van buitenshuis is? Dan is isolatieglas geen overbodige luxe. Dubbele beglazing is doeltreffend om lawaai te verminderen omdat het een extra barrière creëert tussen de geluidsbron en de persoon in de woning. De twee glasplaten absorberen ook een deel van de geluidsgolven, waardoor het lawaai nog verder wordt beperkt. 

Lagere energierekeningen

Een ander voordeel is dat dubbele beglazing de energierekening aanzienlijk kan verlagen. Het helpt om warmte binnen te houden in de winter en koele lucht in de zomer. Dit betekent dat uw verwarmings- en koelsysteem minder hard hoeft te draaien, wat u geld kan besparen. 

Betere beveiliging met gelaagd veiligheidsglas

Een groot voordeel van dubbel glas, is dat het zorgt voor een betere beveiliging van uw woning. Als iemand een ruit probeert in te slaan, zorgt de tweede laag glas voor extra bescherming. Kies voor uw  ramen voor een kozijn die inbraak vertragend is. Onze kunststof kozijnen zijn inbraakvertragend, zelfs wel tot 90%. Daarnaast maken we bij onze kozijnen gebruik van het best geteste hand- en sluitwerk dat in Nederland te verkrijgen is! 

Verhoog de waarde van uw woning

Dubbel glas heeft een positieve impact op de EPC-waarde (Energieprestatiecoëfficiënt) van uw woning. De epc waarde van een gebouw wordt bepaald door een aantal verschillende factoren. De belangrijkste is de isolatie van uw huis. Hoe beter uw woning geïsoleerd is, hoe lager uw energieverbruik zal zijn. Het isolatieglas maakt een woning een stuk energie-efficiënter, wat een pluspunt is voor veel kopers. Als u erover denkt uw huis te verkopen, of als u gewoon de waarde ervan wilt verhogen, is dubbel glas een geweldige optie.

Alternatieven voor isolatieglas

In sommige gevallen is het niet mogelijk om voor dubbele beglazing te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan oude, historische panden of monumenten. Indien dit het geval is kunt u kiezen voor voorzetramen. Voorzetramen zijn een soort raam dat wordt geplaatst voor het hoofdraam in een ruimte. Het voornaamste doel van een voorzetraam is om de hoeveelheid licht en warmte en tocht die binnenkomt te verminderen.

EA Kunststof kozijnen
Average rating:  
 0 reviews