Stookkosten in de winter

Bent u ook al voorbereid op stijgende stookkosten voor de winter? Het wordt langzaam maar zeker kouder in Nederland. Dit betekent dat de kachel ook weer beetje bij beetje begint met opstarten. Maar de alsmaar stijgende stookkosten zorgen bij veel mensen hoofdpijn. Ondanks de tegemoetkomingen vanuit de overheid, zullen we toch allemaal te maken krijgen met een flinke kostenpost.

Kleine aanpassingen

Wat kunt u zelf doen? Natuurlijk kunt u dekentjes aanschaffen, dikke truien aantrekken of bij de buren op visite gaan. De verwarming iets lager dan u gewend bent, alleen stoken in kamers die u echt gebruikt en korter douchen. Hiermee zult u al snel enkele euro’s besparen op uw energiekosten.

Grote aanpassingen

Voor lange termijn oplossingen is isoleren altijd de beste oplossing. De zolder en muren isoleren helpt echt om de verwarming minder hard te laten werken. Verder zijn nieuwe kunststof kozijnen met isolatieglas dé oplossing om direct te beginnen met besparen op stookkosten.

Uitstellen kost geld

Wie nu kiest om te wachten vanwege lange levertijden of hoge kosten voor kunststof kozijnen met isolatieglas, wordt straks geconfronteerd met nog langere levertijden en de alsmaar stijgende grondstof kosten. Kortom: ondanks de levertijden kunt u toch maar beter haast maken met inplannen om verdere vertraging te voorkomen. De personeelstekorten lopen op, en de daaraan gekoppelde wachttijden worden alsmaar langer. Daarbij wordt alles zeer snel duurder, dus ook kozijnen met HR isolatie glas.

Daarbij zijn de laatste berichten dat woningen met een goed energielabel sneller verkocht worden en meer geld opleveren dan de woningen die nog geen energielabel hebben. Dus alle redenen om de aanschaf van kozijnen niet langer uit te stellen.

Wij helpen u graag om samen met u naar uw mogelijkheden te kijken. Vaak kan er meer dan u denkt. Zo heeft u nog steeds nieuwe kozijnen met isolatieglas vanaf ca €50 per maand. (zie hiervoor Warmtefonds)